Hírek

2012.10.17. 10:39

Múzeumpedagógiai elismerést kapott a VAMMI

Szombathely - A Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitórendezvényén, az Országos múzeumpedagógiai évnyitón elismerést kapott a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága is.

Merklin Tímea

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztálya, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központja és a Megyei Múzeumok Igazgatóságának Szövetsége által meghirdetett pályázatra 25 múzeum, illetve muzeális intézmény jelentkezett. A szakmai zsűri egy kategóriában négy díjat ítélt oda,  ezzel ösztönözve a múzeumok szakmailag megalapozott, korszerű kezdeményezéseit. A díjakhoz a támogatást a Nemzeti Kulturális Alap biztosítja.

A Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága a szlovén-magyar A megélt táj programot adta be, amelyben négy szakember dolgozott: Horváth Sándor (őrségi magyar néprajz), Kepe Zoltán (lendvai magyar néprajz), Mukicsné Kozár Mária (magyarországi szlovén néprajz), Jelka Psajd (szlovéniai szlovén néprajz). Együttműködött a lendvai, a muraszombati múzeum, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága intézményei közül a szentgotthárdi Pável Ágoston Múzeum, a Vasi Múzeumfalu.

A szentgotthárdi múzeumban e  programhoz  alakították az állandó kiállítást, benne izgalmas foglalkoztató részekkel, a játékos tanulás lehetőségeivel.  Készült A megélt táj-hoz múzeumpedagógiai munkafüzet, interaktív CD, szótanuló kártya, kézikönyv a kétnyelvű múzeumpedagógiához, amely mint ilyen unikum az országban. 

A  legszínvonalasabb múzeumpedagógiai kiadványok, valamint a legjobb megvalósult múzeumpedagógiai kezdeményezések elismeréseképpen Múzeumpedagógiai Elismerő Oklevelet kapott a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!