Hírek

2013.12.02. 14:35

Napi küzdelmek - A részlegen minden segítséget megkapnak a babák

A Pannon Lapok Társasága és a Vas Népe az elmúlt években többször indított olyan akciót, melyben a bajbajutottak megsegítését tűzte ki célul. Idén – olvasóink segítségével – a koraszülött csecsemőket ellátó centrumot szeretnénk támogatni.

Bajdó Bettina

Vannak olyan gyermekek, akik harcosnak születnek, küzdelemmel kezdik az életüket. Küzdeni kénytelenek azért, hogy gépek és csövek nélkül egyszer majd egyedül vehessenek levegőt, hogy kikerülve az inkubátorból édesanyjuk biztonságot jelentő karjaiban hajthassák álomra a fejüket. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Perinatális Intenzív Centrumában (PIC) minden esélyt megadnak ahhoz, hogy ez sikerülhessen.

A küzdelemhez azonban nemcsak szülői szeretet, hit, remény, a gyermek küzdeni tudása és a személyzet szakszerű hozzáállása, embersége kell. Szükség van fejlett műszerekre, eszközökre is. A jótékonysági akciónkban az önök segítségével együtt tehetünk azért, hogy az újszülöttek életben maradását és emberfeletti küzdelmét támogathassuk. Ha összefogunk, s mindenki egy keveset ad, akkor ebből a kevésből összegyűlhet annyi, amennyi elegendő ahhoz, hogy támogassuk ezeknek az apró emberi lényeknek a harcát. Ebben a küzdelemben segít dr. Grasselly Magdolna, a PIC részlegvezető főorvosa is.

– Nem idevalósi vagyok, ám miután Szegeden elvégeztem az egyetemet, itt kezdtem el dolgozni a Markusovszky kórházban – árulta el a részlegvezető főorvos. – A koraszülött osztályt akkoriban Dénes főorvos vezette, akitől nagyon sokat tanultam. S nemcsak tőle, hanem a kollégáktól, itt dolgozó szakszemélyzettől is. Emiatt választottam ezt a területet, azon túl, hogy láttam, milyen munka folyik itt annak érdekében, hogy ezek a gyerekek túléljék a nehéz időszakot, s kikerüljenek az intenzív részlegről. Ezek az apró csecsemők vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben. Ők ugyanis nem tudják megmondani, éppen mi fáj. Nekünk kitalálni, rájönni arra, mi a baj, s csillapítani a fájdalmukat.

Dr. Grasselly Magdolna, a PIC részlegvezető főorvosa is támogatja jótékonysági akciónkat  (Fotó: Szendi Péter)

A főorvos hozzátette, amikor elhatározta, hogy ezzel szeretne foglalkozni, érezte, hogy ezt kell választania. Azóta pedig egyszer sem gondolta az, hogy megváltoztatná ezt a döntését.

A részlegen mindenki segít a csecsemőknek. Mindenki azért dolgozik, hogy megkönnyítse számukra a nehéz napokat.

A jótékonysági akciónkat minden ott dolgozó orvos, ápoló és anyuka örömmel fogadta. Látatlanban is nagyon hálásak azoknak, akik ebben a nehéz időszakban melléjük állnak. Ha önök is segítenének, most megtehetik. Számlaszámunk: 10300002-10583135-49020102. Számlavezető bankunk az MKB Bank. A közleménybe írják be, hogy adomány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!