Hírek

2017.04.18. 13:42

Vas megyében is dolgoztatnak feketén - Íme a teljes lista!

Vas megye – Összesen 4461 munkaadó szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal listáján, amely a feketén foglalkoztató cégeket és vállalkozókat sorolja. Áprilisban nyolc Vas megyei került a listára, ezzel már 82 vasi esetet jegyez a NAV.

Bakos Ágnes

Két szombathelyi cég: egy gumiszerelő és egy gépjárműalkatrész-kiskereskedő foglalkoztatott feketén, áprilisban kerültek a NAV feketelistájára. A harmadik szombathelyi „szereplő" egy egyéni vállalkozó.

Egy Megyehídra bejegyzett nemzetközi és belföldi szállítással foglalkozó cég ugyancsak szerepel már a listán, ahogy egy-egy körmendi és celldömölki vállalkozó. Körmendről még egy ingatlan bérbeadással és üzemeltetéssel foglalkozó cég is ott van a listán. Egy sávári szereplővel is bővült a már 4461 munkaadót soroló lajstrom: egy használtcikk kereskedő került feketelistára.

Vas megyét nézve: összesen 82 munkaadó foglalkoztatott feketén, pontosabban ennyi esetben jártak el a revizorok az elmúlt két évben. Árnyalja a képet, hogy egy munkaadó több esettel is szerepelhet és szerepel is a lajstromban. Például két hónap különbséggel találtak feketén dolgozót ugyanannál a cégnél, akkor az duplán felkerült a listára, mindegyik esettel külön.

A NAV azokat a munkaadókat veszi a listára, amelyekről közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította a feketén dolgoztatást. A lista havonta frissül és két év után kerül le róla az adózó, persze csak akkor, ha nem érik újabb ilyen jogsértésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!