Hírek

2007.05.08. 02:28

Negyedmillióba kerülő óvodás

Őriszentpéter (van) - Együttes ülést tartott Őriszentpéter város, Ispánk, Kondorfa, Nagyrákos, Szalafő és Szatta községek képviselő-testülete. A közösen fenntartott intézmények 2006. évi zárszámadását fogadták el.

Varga Nóra

Elsőként a körzeti általános iskola 2006. évi költségvetési beszámolóját hallgathatták meg az egybegyűltek. Őr Zoltán polgármester elmondta, hogy tavaly az intézménybe 164 gyermek járt. Az iskola összes kiadása több mint 115 millió forint volt, ebből 110 a működési költségekre ment el. Tavaly egy iskolás után a társönkormányzatoknak közel 190 ezer, Őriszentpéternek pedig közel 235 ezer forintot kellett fizetnie. Az általános iskola tavalyi zárszámadását az önkormányzatok egyhangúlag elfogadták, majd a Katica Óvoda költségvetési beszámolóját tárgyalták meg. Tavaly 59 gyermek járt az óvodába. Az intézmény működési kiadásainak összege közel 30 millió forint volt. Egy kis óvodás tavaly Őriszentpéter önkormányzatának mintegy 244 ezer, a társönkormányzatoknak mintegy 200 ezer forintjába került. Az óvoda 2006. évi zárszámadását és a ROP pályázat teljesítését a képviselő-testületek egyhangúlag elfogadták. A végére maradt a polgármesteri hivatal tavalyi költségvetési beszámolója. A hivatal működési kiadása közel 38 millió forint volt, a tervezett összeget majdnem 1,5 millióval lépték túl. Az önkormányzatoknak lakosonként több mint 13 ezer forinttal kellett 2006-ban hozzájárulniuk a működési költségekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!