Hírek

2017.02.03. 16:45

Negyedszer rendeztek bált

Jánosháza - A művelődési ház adott otthont a jánosházi Keresztelő Szent János Plébánia jótékonysági báljának. Volt meglepetés műsor és elkelt egy vaddisznó süldő

Bakos Ágnes

Bodorkós Imre püspöki referens, plébános volt az est főszervezője és egyben legnagyobb meglepetése. Ugyanis az egyházközség három papja: a plébános mellett Böjti Balázs káplán és Tóth András segédlelkész különleges műsorral készült a bálozóknak. Egy rendhagyó színpadi jelenetet adtak elő, természetesen nem maradtak tanulság nélkül a nézők. Sok humorral és iróniával állítottak tükröt a plébániához tartozó települések - és önmaguk elé is az egyházközség papjai. A színvonalas kulturális programsor adta a bál gerincét. Fellépett az Élő Forrás Művészeti Egyesület két néptáncosa, és hallhatta a közönség a Szent Imre Általános Iskola gyermekkórusát is, Nagy Béláné vezetésével. Színpadra lépett még a kemenespálfai Miskolczi Tamás és felesége, Miskolcziné Rosta Csilla, valamint Márfi József magánénekes.

Nem mindennapi szereposztás egy jelenet erejéig: Tóth András segédlelkész, Bodorkós Imre plébános és Böjti Balázs káplán Fotó: Illés Zsuzsa

A színpadi produkciók között és mellett a gasztronómiai kínálatra sem lehetett panaszuk a bálozóknak: a báziskonyha szolgálta fel az ízletes vacsorát az esten.

A Jánosházán élő nemesi származású katolikus házaspár, Kornis Tamás és Wittelsbach Mária Terézia keringője nyitotta meg a táncteret a bálozók előtt. Nem kellett kérlelni" az összegyűlteket, hamar megtelt a parkett. A zenét a plébánia támogatója, a zalaegerszegi Gaál Szabolcs szolgáltatta.

A művelődési házban rendezett bálban fellépett a Szent Imre Általános Iskola gyermekkórusa is, Nagy Béláné vezetésével Fotó: Illés Zsuzsa

A mulatságot éjfélkor a hagyományos tombolasorsolással szakítottak meg. Az értékes nyeremények között volt építőanyagokra, lakberendezésre is beváltható utalvány - azt stílusosan a plébániatemplom külső felújítását végző cég ajánlott fel.

A legkülönösebb nyeremény a jánosházi vadásztársaság tombolája volt: egy vaddisznó süldő.

A nyeremények, a zene, a színvonalas kulturális műsorok, közte a tanulságos elő-adás, valamint a gasztronómiai kínálat is záloga volt annak, hogy negyedszer is sikeres legyen a plébánia bálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!