Hírek

2013.01.16. 12:59

Nem lehet zajongani vasárnap

Szombathely - Változik a környezetvédelmi rendelet, ezt lehet véleményezni is. Nem lehet majd zajongani vasárnap és ünnepnapokon.

Bajdó Bettina

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének januári ülésének egyik napirendje lesz a környezet- és természetvédelem helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet  módosításáról szóló előterjesztést. A rendelet a következő értelmező rendelkezéssel egészülne ki: Környezethasználatnak minősülő tevékenység: olyan zajhatással járó, géppel, berendezéssel végzett szabadtéri tevékenység, amely alkalmas mások nyugalmának megzavarására, így különösen az építési és bontási tevékenység (betonkeverő, univerzális munkagép, földmunkagép használata), a favágás, a fűrészelés, a zöldterület-fenntartási tevékenység (fűnyírás).  A rendelettervezet szerint környezethasználatnak minősülő tevékenység végzése vasárnap és ünnepnapokon 10 órát megelőzően, valamint 18 órát követően tilos lenne.

A város vezetői arra kérik a város lakóit, hogy a fenti rendeleti szabályozással kapcsolatos véleményüket a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának a részére  január 25-éig írásban  - postai úton vagy elektronikus levélben - juttassák el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!