Hírek

2013.01.28. 13:32

LMP: Nem paktálnak Bajnaival

Vas megye - Az LMP vasi tagjai kitartanak a párt Bajnai-mentes ellenzéki politikája mellett. A megyei pártelnök nem tud kilépőről.

Kiss Tamás

Mint arról beszámoltunk: az LMP Párbeszéd Magyarországért platformjának vasárnapi közgyűlésén az a döntés született, hogy a platform tagjai kilépnek az Lehet Más a Politika pártból. A platform és az LMP közötti fő nézeteltérés azzal kapcsolatban alakult ki, hogy az Orbán-kormány leváltása érdekében a platform tárgyalna a Bajnai Gordon vezette Együtt 2014-gyel, az LMP viszont szombati kongresszusán ismét megerősítette azt a (novemberben elfogadott) határozatot, ami egyértelműen kizárja a szövetséget. A platform tagjai egy új, nyilatkozataik szerint baloldali zöldpártot alapítanak.

Horváth Zoltán és Karácsony Gergely már másként politizálnak. Fotó: Kiss Teodóra

S hogy mit gondolnak a történtekről az LMP vasi tagjai?

Nos, érdeklődésünkre Baracska Péter megyei elnök és Horváth Zoltán szombathelyi önkormányzati képviselő is arról nyilatkoztak, nem tudnak arról, hogy a vasi tagok közül bárki is távozna a pártból.

- Nem paktálunk le Bajnaiékkal - nyomatékosította Baracska Péter, aki szerint egy zöldpárt számára erkölcsileg összeegyeztethetetlen, hogy olyanokkal álljon össze, akik részt vettek Magyarország tönkretételében. Baracska Péter szerint a platform-tagok kilépésével könnyebb dolga lesz a pártnak, az egy csónakban ülők ugyanis innentől nem két felé eveznek majd.

- Vezető arcok léptek ki az LMP-ből, pártszakadásról azonban szó sincs, a távozók aránya ugyanis elenyésző, nagyjából tíz százalék körül mozog - közölte Horváth Zoltán, hozzátéve: az LMP önálló pólus kiépítésén dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!