Hírek

2017.01.04. 18:24

Nem sikerült megmenteni a sérült hattyút - A szombathelyi állatvédők újra próbálkoznak

Szombathely - Nem sikerült megmenteni a sérült hattyút a szombathelyi Csónakázótóról, de nem adják fel az állatvédők. Ismét próbálkoznak majd a kiemelésével.

Vadas Krisztina

Lakossági bejelentés érkezett a Fekete István Állatvédő Egyesülethez és a rendőrséghez is: a Csónakázótó körül sétálók közül többen is észrevettek egy sérült hattyút.

Az állatvédők a helyszínre érkezve látták, hogy a madár szárnya eltörött. A kimentéséhez szerdán a szombathelyi tűzoltók segítségét kérték, ám együttes erővel sem sikerült a mentőakció. A hattyú ugyanis a befogási kísérlet után a tó közepére, a jégre menekült, ahonnan nem tudták előcsalogatni. A jég pedig még nem elég vastag ahhoz, hogy rámehessenek az emberek.

Ha sikerül a madár kimentése, akkor Varga Mártához kerül rehabilitációra Kőszegre. Márta kiskora óta foglalkozik madarakkal, nála jó helyen lenne a hattyú, amíg felépül. A mentési kísérlet közben elmondta, hogy azért fontos a mielőbbi befogása, mert itt sérülése miatt a többiek kirekesztik.

Az állatvédők nem adják fel, ismét megpróbálják majd a sérült madár megmentését.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!