Hírek

2011.04.05. 11:53

Német vendégek Vas megyében

A németországi Neckar-Odenwald járásból érkezett turisztikai szakemberek ismerkednek három napon keresztül Vas megye idegenforgalmi kínálatával.

Erős D. Zoltán

Vas megye és németországi Baden-Württemberg tartomány  Neckar-Odenwald járás 1997-ben kötött együttműködési  megállapodást. A járásnak 150 ezer lakosa van és összesen 133 települése van. Ezek összesen 27 székhelyközségi önkormányzatot alkotnak. A lakosság  számát tekintve legnagyobb település a járási székhely  Mosbach, ahol 25 ezren élnek. Meghatározó szerepe van még a Buchennek,  Walldürnnek, valamint Hardheimnek is.
 
A vidék nagyon változatos képet mutat. Nyugati részén folyik keresztül a Neckar folyó, amelynek völgyében  kiterjedt rétekkel, középkori várakkal, várkastélyokkal. 

Az északi rész az erdők vidéke, a Hohe-Odenwald. Míg a járás déli részein inkább a mezőgazdasági termelés a meghatározó.

Az elmúlt csaknem másfél évtizedben  vasi delegációk sora járt a német járásban, s jöttek megyénkbe  küldöttségek Neckar-Odenwaldból. A legutóbbi megbeszélésen a partner megyék vezetői célul tűzték ki a turisztikai kapcsolatok erősítését. Ennek jegyében  hétfőn este német idegenforgalmi szakemberekből álló küldöttség érkezett megyénkbe. Amint azt Kovács Ferenctől, a megyei közgyűlés elnökétől megtudtuk, hogy a vendégeket megismertetik a megye turisztikai kínálatával. Így a kedden délelőtt szombathelyi városnézés után ellátogattak Sárvárra, s ismerkedtek a  fürdőváros nyújtotta lehetőségekkel. Ezen túlmenőn a következő napokban egyebek mellett ellátogatnak még Bükre, valamint Szentgotthárdra is a német turisztikai szakemberek. Az elnök szerint a közlekedés nem lehet akadály, hiszen a Németországból Hévízre közlekedő autóbusz már most is érinti Bükfürdőt, valamint Sárvárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!