Hírek

2016.12.09. 06:57

Netes csaló ellen emeltek vádat Szombathelyen – Több százezer forintot szerzett

Már több mint két éve, hogy sikerrel ténykedett a csaló: műszaki cikkeket „adott el”, összesen 26-an dőltek be neki. Most emeltek vádat.

Bakos Ágnes

A vád szerint a férfi 2014. augusztus közepe és szeptember eleje között árult műszaki cikkeket egy internetes hirdetési portálon – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője. Nem lett volna baj – ha elküldi a kifizetett árut, de még csak meg sem voltak neki a hirdetett termékek. Számítógépes játékkonzolokat, mobiltelefonokat, számítógépeket, média lejátszókat „adott el". A vásárlók átutalták a kért pénzt, de nem kaptak cserébe semmit.

Sikerrel működött a „vállalkozás", hiszen 25 nap alatt 26 embert vert át a csaló. Volt segítsége is: az ismerőre bankszámláját használta, oda kérte a pénzt. Az ismerős annak ellenére átengedte a folyószámláját és a kártyáját, hogy tudta: bűncselekményhez kell. 20-25 ezer forintot kapott egy-egy sikeres üzlet után a segítő, most őt is felelősségre vonják.

A netes csaló összesen több mint 750 ezer forint kárt okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!