Hírek

2012.09.30. 18:21

Női NB I. - Már nem hibátlan a Viktória

Szombathely - Az NB I-es női labdarúgó-bajnokság küzdelmes rangadóján a listavezető, eddig pontveszteség nélkül álló Viktória 2-0-s előnyt adott le a csepeli Astra FC együttese ellen.

Pum András

Viktória-Trend Optika FC FC-Astra-Bíró Kert FC 2-2 (1-0)

Szombathely, 100 néző, NB I-es női bajnoki labdarúgó-mérkőzés, vezette: Vizi.

Viktória: Papp - Soós, TÁLOSI, Szórádi, TÓTH A. - Horváth L. (Szalkai, 79.), Jakab  R., Krenács, Marsai - Megyeri (Tóth K., 88.), SIPOS (Széles, 84.). Edző: Iszak Gábor.

Astra FC: OLÁH - Kakuszi, Pincze, Jakab K., Molnár - Megyes, Szabó B., Benkő, Szekér - GODVÁR, FOGL. Edző: Dombó János.

Gólszerzők: Sipos a 10. és az 50., illetve Szabó B. a 77., Fogl a 92. percben.

Sárga lap: Sipos az 54., Krenács a 70., illetve Kakuszi a 25., Benkő a 69. percben.

Nem sokat teketóriáztak a viktóriás lányok: nem egészen   nyolc perc alatt körbelőtték a vendégek kapuját. Sipos  háromszor, Megyeri egyszer próbálkozott, ám Oláh eszén ekkor még nem sikerült túljárniuk.  Sipos nem adta fel, és a 10. percben   Megyeri remek passza után beállt védője elé, majd 12 méterről, ballal  a jobb sarokba lőtt (1-0). A gól után sem vett vissza a tempóból a listavezető, a csepeli csapat semmi veszélyt nem jelentett. A félidő hajrájára kissé kiegyenlítettebbé vált a találkozó.

Szünet után ismét a Megyeri-Sipos összjáték eredményezett gólt: előbbi jobb oldali beadását Sipos kilenc méterről   a kapu közepébe vágta (2-0).  A Viktóra lezártnak tekintette a találkozót  - vesztére!  A vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, a 75. percben Szabó 24 méteres lövése Tálosi lábán felpattanva a felső lécre, onnan a hálóba vágódott (2-1). Iszak Gábor cserékkel próbálta az Astra  rohamait megfékezni, ám a 92. percben Godvár  jobbról belőtt szabadrúgását a  tömegből kibújó Fogl a jobb sarokba fejelte (2-2). A középkezdésre már nem  maradt idő.

Az első félidőben a  jól futballozó Viktória lerendezhette volna a találkozót. A második játékrész hajrájában a vasi csapat nem bírta el a fővárosiak nyomását.

Iszak Gábor: - Egy jóképességű csapat ellen egy, már megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből. A második félidőben  túlságosan is átadtuk a területet a fővárosiaknak.

További eredmények: Szeged-BNLC Csepel 3-1, Nyíregyháza-Nagypáli 3-5, Hegyvidék-Újpest 2-1, MTK-Femina 6-2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!