Hírek

2010.01.07. 17:42

Nyelvi labort avattak a szakközépiskolában

Majthényi László megyei közgyűlési alelnök és Dorner Kornél intézményigazgató avatta fel csütörtökön a csepregi Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola új nyelvi laborját.

Tersztyánszky Krisztina

Az intézmény diákjai, az oktatás profiljából következően, gyakran találkoznak a legkorszerűbb számítástechnikai, ügyviteli eszközökkel. A német illetve az angol nyelvet azonban mindeddig hagyományos körülmények között tanulták.

A régóta hiányzó nyelvi labor kialakítását a cégek, vállalkozók szakképzési hozzájárulási összegei tették lehetővé. A közel ötmillió forintos projekt során a nyelvi termet teljesen felújították: kifestették, világítását korszerűsítették,  új padozatot és bútorokat kapott.

Az oktatást tizennyolc új, úgynevezett Xclass szofverrel felszerelt számítógép segíti. A diákok ezentúl itt töltik majd idegen nyelvi óráik egy részét, de a korszerűen berendezett tanterem bármely más tantárgy okatásához is használható.

A nemzetiszínű szalag átvágása után Pfaff Kornél, a  forgalmazó cég ügyvezetője a gyakorlatban mutatta be a nemzetközi fejlesztésű szoftvert. A körben elhelyezett monitorok elé diákok és tanárok ültek.

Csoportokra osztva más-más munkát kaptak. Volt, aki földrajzi feladaton dolgozott, egy csoport az angol kiejtését tökéletesítette, megint mások német  tesztet töltöttek ki. A tanári gépnél ülő személy a monitorján követhette nyomon, ki hol tart a feladatban.

A program, amelyet már közel száz magyar iskolában használnak, lehetőséget ad az egyéni képességek szerinti differenciálásra, a kooperációra, a számonkérésre, saját digitális tananyag  beépítésére.

A fejhallgatóval dolgozó diákok egymást nem zavarják, a tanár azonban valamennyiük előrehaladását követheti. Dorner Kornél elmondta: bízik benne, hogy a kollegák és a diákok is ki fogják használni az új technikában rejlő lehetőségeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!