Hírek

2013.05.12. 13:16

Nyíló rhododendronok

Százak vettek részt a Jeli Arborértum szombati évadnyitóján. A hivatalos ceremónia után a természetkedvelők megnézték a most nyíló, pompázatos rhododendronokat is a kertben.

Kozma Gábor

A  borús, esőre hajló időben természetkedvelők és  civil egyesületek csoportjai gyülekeztek az Ambrózy-Migazzi István sírkertnél, hogy  emlékezzenek és koszorúzzanak.  V. Németh  Zsolt államtitkár  méltatta a virágos gróf elévülhetetlen érdemeit az évadnyitón. Mint mondta, a gróf  példát adott  a természet és   a lélek szeretetéből. 

Mire való a virág egy haszonelvű világban?   tette fel a kérdést, majd meg is válaszolta:  Arra, hogy az embereket boldogabbá tegyék, hogy felvidítsanak. A gróf munkája addig nem ér véget, amíg lesznek követői  hallottuk.

 

Nyíló rhododendronok az arborétumban. A virágos gróf érdeme (Fotó: Benkő Sándor)

A követők nevében Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezetője szólalt fel. Hangsúlyozta, hogy az állami erdők folyamatos felújítása és fejlesztése a jövőben még inkább előtérbe kerül.  Az állami erdők mindenki előtt nyitva állnak. Azért is, hogy  megtapasztaljuk azt a szépséget is, amit ide,   Jelibe hozott a gróf, az örök tavasz üzeneteként. 

A megnyitón hallhattuk  Nagy Andrást,  a Magyar Fejlesztési Bank igazgatóját is.  Mint mondta, hozzájuk tartoznak az állami  erdészetek. Azon vannak, hogy kiemelten foglalkozzanak a közjót szolgáló funkciókkal. Ezután a résztvevőket kis műsorral  köszöntötték a fiatalok, majd megkoszorúzták Ambrózy-Migazzi István síremlékét. Aztán sorra érkeztek  a buszok,  autók. Százak igyekeztek  a növénykertbe, ahol színpompás virágözön várta őket. Most van a rhododendronok szezonja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!