Hírek

2015.01.13. 17:51

Nyílt levél V. Németh Zsolt államtitkárnak

A napelemek megadóztatása ügyében fordult V. Németh Zsolt államtitkárhoz, országgyűlési képviselőhöz Szalai Szabolcs az internetadó elleni tüntetések egy szervezője.

A "Kerekasztal a népbutítás ellen" elnevezésű civil szerveződés alapítója, valamint a szombathelyi internetadó elleni tüntetés egyik szervezője és felszólalója, Szalai Szabolcs a mai napon nyílt levélben fordult V. Németh Zsolt államtitkárhoz a napelemek megadóztatása ügyében. A levelet változatlan formában közöljük.

Tisztelt V. Németh Zsolt!

A napokban a médiából értesülhettünk arról, hogy a kormány környezetvédelmi termékdíjat bocsájt ki a Nap energiájából környezetszennyezés nélkül áramot termelő napelemekre. Ön a sajtóban uniós kötelezettségre hivatkozik, azonban az országoknak saját hatáskörükben lehetőségük van ezt a termékdíjat 0 forint értékben megállapítani.

Magyarország így is sereghajtó az európai közösségen belül a megújuló energiaforrások felhasználásának tekintetében. Kérem Önt, mint környezetügyi és agrárfejlesztési államtitkárt és mint a Vas megyei 3. választókerület országgyűlési képviselőjét, hogy támogassa a megújuló energiaforrásokat, mert Magyarországnak és az egész emberi közösségnek is hosszú távon ez az elemi érdeke. Ha Önnek és Magyarország kormányának valóban eltökélt szándéka, hogy Magyarország ne legyen gyarmatország, akkor ezt az energiapolitikában is képviselniük kellene és a magyar adófizetők pénzéből létrehozni kívánt négyezer milliárd forintos új atomerőmű helyett a megújuló energiaforrásokba kellene fektetniük, ezzel is csökkentve az energiafüggőségünket.

Várom megtisztelő válaszát!

Szentgotthárd, 2015. január 13.

Tisztelettel,

Szalai Szabolcs
magyar állampolgár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!