Hírek

2012.08.10. 06:25

Nyolc után nyolcezer?

Július végéig mindösszesen nyolc devizaadóson segített a Nemzeti Eszközkezelő (NET), jóllehet a miniszterelnök két évvel ezelőtt még azt ígérte, valamennyi jelzáloghitel-törlesztést fizetni képtelen bajbajutottat megmentenek.

Simon Erzsébet

De ne rágódjunk a múlton, mostantól minden megváltozik. Fölpörögnek az események, hiszen ősztől várhatóan ezres nagyságrendben vásárolja az ingatlanokat az év eleje óta működő Nemzeti Eszközkezelő, miután a közelmúlt jogszabály-változásai alapján a jogosultak köre jelentősen bővült, közölte a bedőlt lakáshitelelesek megmentésére létrehozott társaság. Az új szabályok szerint a NET programjára az a hiteladós (zálogkötelezett) vagy a vele egy háztartásban élő házastárs/élettárs lehet jogosult, aki egy gyermek nevelése mellett vagy lakásfenntartási támogatást, vagy rendszeres szociális segélyt, vagy pedig foglalkoztatást helyettesítő támogatást kap. Az is jogosult lehet, aki a jegyző által megállapított ápolási díjban részesül.

A nemzetgazdasági miniszter egy parlamenti képviselőnek adott írásbeli válaszában rögzíti, hogy az idén 8 ezer ingatlant vásárolhat meg a NET a magyar állam javára, 2014 végéig pedig összesen 25 ezret. Feltételezzük, hogy a rászorulóknak tele van már a padlásuk az ígéretekkel. Mindazonáltal legyünk optimisták - bár az ellenzék szerint a kormánynak nyolc, hogy mi lesz a jórészt miatta is bajba került családok sorsa -, higgyük, hogy ezúttal másképp lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!