Hírek

2014.12.01. 20:40

Fákat ültetnek Szombathely közterületein

Szombathely - Több száz fát ültetnek el a város közterületein a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. munkatársai ezekben a hetekben.

Javarészt az elpusztult egyedeket pótolják, és van, ahol egész utcasornyi fát telepítenek újra. „A munkálatokra mintegy nyolcmillió forintot fordítanak – ismertette Kiss Dávid, a Szompark ügyvezetője. A Markusovszky kórház mellett a járdafelújítás miatt eltávolított fák helyére madárberkenyét ültetnek.

Pótolják a fákat. Horváth Balázs, mellette Tóth Krisztián. Fotó: SZMK

„Ez a fafajta – akárcsak más, utcai sorfák – bírja a levegőszennyezettséget, karcsú koronaformát nevel, így kevésbé akadályozza a forgalmat. A madárberkenye tavasszal virágzik, ősszel pedig a termésével díszít; narancssárga bogyókat nevel, amit a madarak szívesen fogyasztanak" – mondta Kulcsár Krisztián kertész. A lombsöpréssel és a fatelepítéssel a tervek szerint december harmadik hetére végeznek, januártól a fametszést kezdik majd a szakemberek Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!