Hírek

2016.09.13. 18:06

Ők a celldömölki időközi választás jelöltjei Alsóságon és Izsákfán

Celldömölk 7. számú egyéni választókerületében időközi választást tartanak szeptember 25-én. A választás a 7. és a 9. számú szavazókör választópolgárait érinti: jövő vasárnap reggel 6-tól 19 óráig szavazhatnak. A választáson három jelölt indul. Íme!

Vas Népe

A 7. számú szavazókör szavazóhelyiségét a városi iskola alsósági tagiskolájában alakítják ki, a 9. számú szavazókör szavazóhelyisége az izsákfai klubban áll nyitva a választópolgárok előtt. A helyi választási bizottság sorsolással döntötte el, hogy a három képviselőjelölt milyen sorrendben szerepeljen a szavazólapokon. Ebben a sorrendben mutatjuk be őket.

Zsolnai István független jelöltként indul az egyéni képviselőségért. „’56-os családból származó” , fejlett igazságérzettel rendelkező, szókimondó lokálpatriótaként jellemzi magát; olyan emberként, aki nem rejti véka alá a véleményét. Hosszú évek óta aktív közéletet él, több civil szervezetben is tevékenykedett, mint mondja, szívügye a város: különösképpen az a városrész, az a körzet, ahol indul, ahol 16 éve maga is él - és amelyért tenni kíván. Egy képviselő éljen ott, azok között, akiket képvisel, húzza alá. Véleménye szerint Alsóságnak és Izsákfának rendkívül kevés figyelem és forrás jutott a rendszerváltás óta - „nem költenek rá, lezüllesztették” -, megválasztása esetén képviselőként ezen a helyzeten kíván változtatni. Azt tervezi: képviselői tiszteletdíját a körzetében élő rászorulók körülményeinek javítására ajánlja föl. 20 éves vállalkozói múltja van: popkornárusként sokan ismerik. Most azonban vállalkozóként megszűnt működni: minden energiáját a köz javára kívánja fordítani. (Zsolnai István a fotómegjelenés lehetőségével nem élt.)

Somogyi Dezsőné Sükösd Ilona a 2014-es önkormányzati választáson három szavazattal kapott kevesebbet, most ismét úgy döntött, hogy megméretteti magát.

- Az elmúlt 41 évben óvónőként rengeteg óvodással és rajtuk keresztül családjaikkal kerültem kapcsolatba - mondta. - Az emberekkel beszélgetve sokan szóvá tették, hogy úgy érzik, nem egyenrangú polgárai a településünknek, csak azért, mert a belvárostól távolabb élnek. Érezniük kell, hogy a város nem felejti el őket - húzta alá Somogyi Dezsőné, hozzátéve, hogy a városvezetés segítségét is elvárja. - Sürgető kérdés az izsákfai szennyvíztisztító megépítése is. Ágh Péter képviselő úrral közös munkánk révén még idén elindulhat a beruházás. Az alsósági közösségi tér fejlesztése ügyében Majthényi László megyei közgyűlési elnökkel egyeztettem, aki támogatásáról biztosította a projektet. Feladatunk az izsákfai harangláb környezetének rendbetétele. Megoldást kell találnunk a lakatlan és elhanyagolt házak előtti területek karbantartására, és meg kell vizsgálnunk az Alsóság és Izsákfa közötti kerékpárút építésének lehetőségét - húzta alá a jelölt. Kiemelt feladat gyalogos-átkelőhely létesítésének vizsgálata az Puskin és a Mátyás király, valamint a Marx és a Hegyi utca kereszteződésénél.

Kovácsné Söptei Valéria, a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület jelöltje azzal kezdi a bemutatkozást, hogy tősgyökeres alsóságiként egész élete a városához, Celldömölkhöz, Alsósághoz köti.

Három felnőtt gyermeke van, 30 éve az egészségügyben dolgozik: alsósági körzeti ápolónőként. Részt vesz a helyi közéletben, 2010 óta tagja az Alsósági-Izsákfai Részönkormányzatnak. A körzet megválasztott városi önkormányzati képviselőjeként, folytatva az elhunyt Erdélyi Antal munkáját, mindig kikérve a körzet lakóinak véleményét - kiemelt feladatként arra készül, hogy az Alsóságon és Izsákfán élők életkörülményeinek további javításához hozzájáruljon: „Fontosnak tartom, hogy a 7. számú választókörzetben a jövőben is olyan képviselő dolgozzon az itt élőkért, aki Fehér László polgármesterrel és csapatával együtt tud működni. 2014-ben a 11 fős képviselő-testületbe 7-en a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület képviseletében jutottak be. Többségben lehet a jövőben is a városrészt előrevivő döntéseket hozni, hogy a körzet fejlődése töretlen legyen.” Kovácsné Söptei Valéria azt ígéri, képviselőként ugyanolyan lelkiismeretesen dolgozik majd, mint körzeti ápolónőként: napi kapcsolatot tartva a körzetben élőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!