Hírek

2009.09.09. 02:28

Októberben kuruc hét lesz Győrváron

Győrvár - Projektindító napot tartottak nemrég a helyi általános iskolában.

Kozma Gábor

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében kiírt társadalmi pályázat a kompetencia alapú oktatás elterjesztését hivatott elősegíteni. A fenntartók 15 millió forintot nyertek el, a pénzt részben a pedagógusok továbbképzésére költik, tovább javítva módszertani kultúrájukon.

- Az első osztályban szövegértési, a 4. osztályban idegen nyelvi, a 6. osztályban pedig matematika kompetenciát fejlesztenek. Ehhez a pályázat taneszközöket, programcsomagok megvásárlását teszi lehetővé - tájékoztattak. Októberben kuruc hetet szerveznek, tavasszal pedig környezetvédelmi projektet indítanak. Az intézményben nemrég Bakó Balázs, a szombathelyi Pedagógiai Szolgáltató Központ munkatársa tartott tájékoztatót.

- A helyi sajátosságokra is kitértem, amikor a pedagógusok feladatairól, a pályázattal kapcsolatos ütemtervről szóltam. Tény, a pályázat megvalósítása komoly feladatot ró az iskola tizenkét pedagógusára. Többségüknek képzésekre kell járniuk, s miközben tanítanak, maguknak is tanulniuk kell a projekt elemeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!