Hírek

2009.07.08. 02:26

Öltözőt avattak Izsákfán - az ezüstérmes csapatot ünnepelték a falunapon

Celldömölk-Izsákfa - Futballmeccsel, sportöltöző- avatással kezdődött a városrészben megrendezett falunap. Volt finom gulyás, hintó, kisvasút, és Oszvald Marika is megérkezett.

Balla Emőke

A tikkasztó hőség ellenére a csapatok hősiesen küzdöttek a futballpályán: barátságos mérkőzésekkel kezdődött a 19. alkalommal megrendezett izsákfai falunap szombaton. Míg a fiúk a gyepen kergették a labdát, az asszonyok gulyást főztek, így a fél ötös kezdésre érkezőket finom illat fogadta a faluház udvarán.

A vendégeket - jó házigazdához illően Farkas Zoltán részönkormányzat-vezető köszöntötte. A nap jeles eseménye volt a sportöltöző-avatás: az ünnepségen Kovács Ferenc országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke, Söptei Józsefné celldömölki alpolgármester - aki sokat tett az öltözőprojekt sikeréért -, Baranyai Attiláné dr., Celldömölk város jegyzője, dr. Varga Zoltán megyei sportigazgató és Fehér Ferenc, a Sárvári Labdarúgó-szövetség elnöke is tiszteletét tette. 

És bár az ünnepélyes szalagátvágás a falunap programja volt, a sportolók már korábban birtokba vehették a megyei területfejlesztési tanács pénzügyi támogatásával felújított és kibővített, kényelmes és minden igényt kielégítő öltözőket. És hogy az 1993-ban újraalakult izsákfai futballcsapat megérdemelte az új létesítményt, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság sárvári csoportjában ezüstérmet szereztek a fiúk, akik az érmeket a falunapi ünnepségen vehették át dr. Varga Zoltántól, Kovács Ferenctől, Söptei Józsefnétől és Fehér Ferenctől.

A falunap jó ízű és jó hangulatú gulyáspartival folytatódott. A rendezvényen minden korosztály találhatott kedvére való elfoglaltságot. A kemenesmagasi Septeam Musical Stúdió tagjai népszerű slágereket adtak elő, Szakos Viktória pedig show-tánc produkciójával kápráztatta el a közönséget. A nap fénypontja volt Oszvald Marika fellépése: a népszerű színművész, operetténekes nemcsak az általa előadott fülbemászó dallamokkal, de közvetlenségével, no és persze tánctudományával is elbűvölte a nagyérdeműt.

A 19. alkalommal megrendezett izsákfai falunap bállal folytatódott: a talpalávalót a Koktél Duó szolgáltatta. És még valami: a sportöltöző felújításával párhuzamosan a faluház hátsó udvarának egy részét térkövekkel burkolták, így a táncos lábúak a korábbi poros udvar helyett kényelmesebb táncparketten hódolhattak szenvedélyüknek. A falunapon természetesen a Ság hegyi pincék borait is megkóstolták a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!