Hírek

2016.12.09. 14:07

Örömöt adtak és kaptak – Vépi diákok támogatták a Savaria LEO Klub jótékonysági akcióját

Vép – A kisváros iskolásai csatlakoztak a Savaria LEO Klub felhívásához, ajándékot gyűjtöttek az SOS gyermekfalu lakóinak.

Tóth Kata

Az ez év szeptemberében Szombathelyen megalakult ifjúsági szervezet, a Lions Club „kistestvére" hátrányos helyzetű gyermekeknek, fiataloknak szervez programokat, játékokat.

Idei első jótékonysági rendezvényük a kőszegi SOS gyermekfalu lakóinak szervezett gyűjtés volt. Több iskolát felkerestek, egyebek mellett a vépit is, amelynek az igazgatónője, Molnár Krisztina az első szóra a kezdeményezés mellé állt.  Arra kérte a gyerekeken keresztül a szülőket, hogy támogassák a felhívást.

Bíztak abban, hogy gyűlnek össze ajándékok, de ekkora összefogásra és ilyen sok küldeményre nem számítottak. Három nagy kartondoboznyi plüssállat, apró játék, édesség és könyv gyűlt össze, amelyeket néhány napja kiszállítottak a Leo-klubtagok az SOS gyermekfalu kis lakóinak Kőszegre.

Az adományozók és a megajándékozottak együtt örültek. December 23-án kórházi tartózkodásra kényszerülő gyerekekhez látogatnak a LEO-tagok. Mézeskalácsot visznek, és amennyiben lehetőséget kapnak rá, mesét is olvasnak a kicsiknek.

Fotó: Pusztai Krisztina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!