Hírek

2013.05.28. 17:47

Országjáráson az Együtt 2014

Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért országjárása során kedden Vas megyébe érkezett Bajnai Gordonnal az élen. Több vasi városban, végül a megyeszékhelyen tartottak fórumot.

Peltzer Géza

Az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség is megkezdte országjárását a jövő évi választások előtt, a kiadott sajtóanyag szerint a szövetség húsz politikusa nyolcvan városban, minden megyeszékhelyen, összesen mintegy kétszáz rendezvényen találkozik a választókkal.



A szövetség vezetője, Bajnai Gordon volt miniszterelnök maga tizenhárom városba látogat el a kampány során, közte Szombathelyre is. Kedden Vas megyét járta végig a stáb. Voltak Kőszegen, Sárváron végül Szombathelyen is. Délután öt óra előtt tiltakozók várták a volt miniszterelnököt a Fő téren "Gordon=adóemelés", "A maffiabaloldal Európa szégyene", "Bajnai a tolvajok fejedelme" feliratú transzparensekkel.

 



Bajnai a sajtótájékoztatón néhány tucatnyi érdeklődő előtt elmondta: útközben értesült arról, hogy Magyarország várhatóan kikerült az EU túlzottdeficit-eljárása alól, de szerinte túl későn, és az ország aránytalanul magas árat fizetett ezért. Hozzátette: ha a 2010-es kormányváltáskor sikerült volna az Orbán-kormánynak megtartania azt a gazdasági növekedést, amivel átvették az országot, erre nem is kerülhetett volna sor.

Aztán folytatódott a kormánykritika: hiba volt az egykulcsos adórendszer bevezetése, mert csak keveseknek kedvezett, csökkentek a reálbérek, a nyugdíjak sokat veszítettek értékükből szintén kormányintézkedés miatt. Majd rátért napjaink slágertémájára, a trafikmutyira. 





Elmondta: ismeretei szerint Szombathelyen 16 ember nyert pályázatot, akik közül hatan Marton Zsolt alpolgármester rokonságába tartoznak. Gúnyosan hozzátette: gratulál a fideszes alpolgármesternek a sikeres pályázatok okán. Majd hangsúlyozta: egyetlen nyertes pályázó se legyen nyugodt, mert amint kormányra kerül az Együtt 2014, felülvizsgálják a trafikpályázatokat.





A sajtótájékoztató után Bajnai lakossági fórumra várta az érdeklődőket. Itt is tiltakozók várták, akik magyar zászlót lengetve rá nézve becsmérlő szavakat harsogtak. A szálloda rendezvényterme teljesen megtelt, sőt az előtérben székeket kellett elhelyezni, az ott helyet foglalók kivetítőn követték a benti eseményeket. A téma természetesen itt is a remélt kormányváltás, és az Orbán-kormány kritikája volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!