Hírek

2017.01.28. 15:15

Összefoglaló: A lelket és az egészséget is próbára tette a hét

Körkép - 18 éve volt a deutschlandsbergi buszbaleset. Szmog lepte el a megyét. Hatvanéves lett a Vas Népe. Vasi siker a belsőépítészeknél. Ez történt a héten.

Vas Népe

TRAGÉDIA A Jurisich gimnáziumban a szokásosnál nagyobb volt a csend a hétfőn. Bár az odajáró diákok többsége még nem is élt 1999-ben, az iskolában hallott a 18 emberéletet követelő deutschlandsbergi buszbalesetről. Ha máskor nem, január 24-én, hiszen azon a napon mindig megemlékeznek a tragédia áldozatairól a gimnázium kertjében lévő emlékműnél. - Kilenc tanítványunk halt meg a balesetben, hat akkori és három öregdiákunk - idézi fel a 18 évvel ezelőtt történteket Horváthné Kutasi Mária tanárnő, akkori igazgatóhelyettes. Nemcsak az ő szeme könnyes ezen a reggelen a tanári szobában: Móricz Imre igazgatóhelyettessel és kollégáival együtt mondják, hogy a veronai baleset híre visszahozta a régi érzéseket, felszakította a mai napig fájó sebeket.

A Jurisich Miklós Gimnázium diákjai a deutschlandsbergi buszbaleset egyéves évfordulójára elkészült emlékműnél gyújtottak mécseseket

LEVEGŐ Szmogba burkolózott az ország, köszönhetően az úgynevezett hidegpárnának, ami megüli az egész Kárpát-medencét. Ha nem mozdul a levegő, hideg és párás az idő, akkor könnyebben megmaradnak a szennyezőanyagok a levegőben. Szennyez a fűtés, szennyeznek a gyárak és a közlekedési eszközök is. Nem véletlen, hogy Budapesten és Szegeden korlátozták a gépjárműforgalmat: így igyekeznek csökkenteni a levegő szennyezőanyag-terhelését. Ilyen intézkedésre Vas megyében nem volt szükség, hiszen nem került a veszélyes kategóriába a levegő sem a szombathelyi, sem a szentgotthárdi mérések szerint.

Horváth Béláné a szmogos szombathelyi utcán: az autók is hozzájárulnak a szennyezett levegőhöz, meg persze a fűtés és a szélcsend is

SZÜLETÉSNAP Több mint 150 vendég ünnepelte a Vas Népe hatvanadik születésnapját szerda este a Weöres Sándor Színházban, ahol egy előadással és fogadással köszöntötték a vendégeket.

Mehlhoffer Tamás digitális főszerkesztő, Halmágyi Miklós lapigazgató-főszerkesztő, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Kázmér Judit ügyvezető igazgató, V. Némethné Molnár Klára és V. Németh Zsolt államtitkár a Weöres Sándor Színházban

- A regionális lapok között lefedettségben a Vas Népe az első Magyarországon, hiszen a megyei háztartások 67 százaléka előfizető, ez napi 150 ezer olvasót jelent - mondta Kázmér Judit, a lapot kiadó Pannon Lapok Társasága ügyvezető igazgatója.

Mikics András, Lőrincz Szilvia és Kása Zsolt a budapesti ünnepségen, ahol a díjazottak bemutatták nagy sikert aratott munkájukat

SIKER Mikics András és Lőrincz Szilvia nyerte el 2016-ban Az év belsőépítésze díjat. A szombathelyi születésű Mikics András alkotótársával együtt tervezte meg a Kreinbacher Birtok budapesti kóstolótermét és a somlói borászat különleges szálláshelyét is. A rangos elismerést a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata évente ítéli oda. A zsűri minden alkalommal olyan pályamunkákat díjaz, amelyek különleges tervezői értékkel bírnak. A grémium ezúttal tizenhét létesítmény közül ítélte legjobbnak Mikics András és Lőrincz Szilvia munkáját.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!