Hírek

2012.10.11. 06:19

Őszi mozimustra

Lesz miből válogatni az elkövetkező hónapokban, hiszen klasszikus filmek rég várt folytatásai tűnnek fel a mozivásznon.

Szabó Péter Dániel

Az élre kívánkozik a Tüskevár legújabb feldolgozása, amelyet már játszanak a hazai mozik. A hét éve készülő, Balogh György rendezte filmet a Tisza és a Kőrös torok vadvilágában forgatták. Matula szerepében Kovács Lajost láthatjuk, de Pogány Judit, Eperjes Károly, Szacsvay László és Hirtling István is feltűnik az alkotásban.

A napokban mutatják a Liam Neeson főszereplésével készült Elrabolva (Taken) második részét, amelyben a lányát sikeres megmentő nyugalmazott CIA ügynök ellen az egyik megölt gonosztevő apja próbált bosszút állni. A főhős, Bryan Mills persze nem hagyja magát, újfent sorra levadássza a bűnözőket. James Bond azonban nem a családja, hanem ismét a világ megmentésére indul a Skyfall című legújabb 007-es kémfilmben. A legújabb rész Bond (Daniel Craig) és M (Judi Dench) közös múltjára épít, az akciójelentekben bővelkedő filmet november elején kezdik játszani a mozik.

 

 

A Gyűrűk ura trilógia rajongói hosszú évek óta várják 2012 decemberét, ekkor elevenednek meg ugyanis újra a vásznon Középfölde misztikus lényei. A Hobbit, a váratlan utazás sztorija szerint Bilbó (Martin Freeman) méltó bérezés fejében és némi kalandvágytól sarkallva, tizenhárom törp és korábbi részekből jól ismert mágus, Gandalf (Ian McKellen) társaságában indul útnak. Célja, hogy visszaszerezze a törpök ősi királyságát, Erebor-t. A Középföldén tett epikus út során goblinokkal, orkokkal, óriáspókokkal, alakváltokkal és varázslókkal küzdenek meg, s itt ismeri Bilbo Gollamot, a teremtényt, aki örökre megváltoztatta egész Középfölde életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!