Hírek

2017.08.08. 17:25

Ösztöndíjjal csábítanak az iskolák

KÖRKÉP - Az első szakképesítés megszerzésére irányuló, nappali rendszerű képzésben részt vevő tanulók - amennyiben hiányszakmában folytatnak tanulmányokat - jogosultak ösztöndíjra.

Vas Népe

A megyei fejlesztési és képzési bizottság az adott megyében szakiskolai tanulmányi ösztöndíjra jogosító hiány-szakképesítésre tesz javaslatot. Az összeállított listát a kormány hagyja jóvá. Az aktuális, megyénként eltérő hiányszakmák listáját a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal oldalán lehet elérni. Vasban ilyenek például az ács, asztalos, automatikai technikus, autószerelő, bádogos, elektronikai műszerész, gépi forgácsoló, gyakorló csecsemő- és gyermekápoló.

Az ács szerepel a Vas megyei hiányszakmák listáján Fotó: Pixabay

Az ösztöndíjat mindenki megkaphatja, nem kell rászorultnak lenni, mindössze bankszámlával kell rendelkezni hozzá. Mértéke a tanulmányi átlageredmény alapján a szakiskolában vagy szakközépiskolában tanulóknál havonta 10 és 35 ezer forint, míg a szakgimnazisták esetében havonta 20 és 50 ezer forint közötti összeg lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!