Hírek

2013.11.25. 06:55

Öt mellékutat kellett lezárni Vas megyében áradás miatt

Öt mellékutat kellett lezárni Vas megyében a Rába, a Répce és a Pinka áradása miatt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

MTI

A 7453-as (Rönök-Csörötnek) és a 7454-es (Vasszentmihály-Csörötnek) számú mellékutakon 15:55-től a teljes lezárások félpályásra módosultak.

A közútkezelő Zrt tájékoztatása szerint Vas megyében a 7445-ös számú mellékutat Molnaszecsőd és Döröske között 14:50-től teljes szélességében lezárták az árvíz miatt.

A közútkezelő az MTI-hez hétfő reggel eljuttatott közleményében ismerteti: Vas megyében az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt a Rába folyó, a Répce folyó és a Pinka patak vízállása is jelentősen megnőtt. Ennek következtében teljes útzárat kellett bevezetni öt alsóbbrendű úton az éjszakai, illetve a hajnali órákban. A közlekedők Pinkamindszent és az országhatár, Bük és Acsád, Rönök és Csörötnek, Vasszentmihályfa és Csörötnek, valamint Rábagyarmat és Rátót települések között számíthatnak korlátozásokra. A közútkezelő arra kéri a térségben autózókat, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális lezárásokról és útállapotokról a társaság megyei diszpécserszolgálatánál vagy a cég Útinform osztályánál.


Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője hétfőn délben arról tájékoztatott, hogy Vas megyében a 7461-es jelű mellékúton Rábagyarmat és Rátót között 11.25-kor feloldották a teljes pályás útlezárást, ugyanakkor a 8632-es jelű mellékúton Gór és Bő települések között félpályás korlátozást kellett bevezetni. 

Pinkamindszent és az országhatár, Bük és Acsád, Rönök és Csörötnek, valamint Vasszentmihályfa és Csörötnek települések között továbbra is teljes pályás útlezárás van érvényben. Kérik a térségben autózókat, hogy indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális lezárásokról és útállapotokról a társaság megyei diszpécserszolgálatánál vagy az Útinform osztálynál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!