Hírek

2017.02.12. 18:05

Öt osztály lett szalagos a III. Béla Szakközépiskolában

Szentgotthárd - Öt osztály összesen 78 végzőse, meg persze a tanárok, barátok és családtagok ünnepeltek szalagavatót szombaton a III. Béla Szakközépiskolában.

Bakos Ágnes

- Úgy legyen minden, ahogy szeretnétek, és erről szóljon majd az élet - ezekkel a szavakkal, egy históriás éneket idézve köszöntötte a végzősöket a szombaton rendezett szalagavatón Korpics Ferenc, a III. Béla igazgatója.

A diákok sokat készültek, a szalagavató előtti utolsó napok gyakorlatilag már csak a próbákról szóltak a végzősöknek. Az igazgató szerint minden tudásukat, kreativitásukat beleadták az osztályműsorokba, amelyekben a humoré és a táncé volt a főszerep. Egy eddig nem látott oldalukról mutatkoztak be a tanulók - tanáraik, szüleik és barátaik meglepetésére és örömére.

Merkli Tamara már szalaggal Fotó: Fébert Ildikó

A Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában öt osztályban összesen 78 tanuló végez idén tavasszal. Leendő asztalosok, gépi forgácsolók, mechatronikai technikusok, felszolgálók, szakácsok, vendéglátás-szervezők (vendéglősök) és villanyszerelők kaptak a középiskola végét jelző szalagot a hétvégén.

A szalagavató felhőtlenre sikerült, most pedig jöhet a neheze. A "szalagos" ünneplés után kezdődhet a vizsgára tanulás, vagyis annak az utolsó hajrája.

Február 15-e a határidő: addig kell benyújtani az érettségire való jelentkezéseiket a középiskolásoknak valamelyik kormányhivatalnál.

A végső középiskolai megmérettetés, ahogy minden évben, májusban és júniusban lesz - a szentgotthárdi végzősöknek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!