Hírek

2015.04.03. 07:29

Otthonában termesztette, szívta és adta el a marihuánát

Szentgotthárd - Otthonában termesztette és adta tovább a marihuánát a férfi. Szombathelyről ketten érkeztek hozzá kábítószert vásárolni, egy benzinkút előtt buktak le. Az ügyészség vádat emelt.

Bajdó Bettina

A Körmendi Járási Ügyészség hat személlyel szemben emelt vádat, akik közül négy vádlottat kereskedelemmel és megszerzéssel, tartással, illetve fogyasztással elkövetett kábítószer-birtoklással vádol. Egy vádlottat kábítószer-fogyasztással, egy másik vádlottat ugyanezzel, valamint bódult állapotban való járművezetéssel is vádol az ügyészség.

A vád szerint az egyik vádlott 2013-ban Szentgotthárdon kábítószert termesztett, melyből 240 gramm marihuánát 2014 elejéig elfogyasztott, továbbá a lakásán, illetve az egyik vendéglátóhelyen több mint 260 grammot értékesített három vádlott-társának. Közülük ketten ezt részben továbbadták, részben saját maguk szívták el. 2014. február 26-án, a kora esti órákban személygépkocsival ismét elutazott Szentgotthárdra a két vádlott, hogy ott - az előzetes megállapodást követően - 100 gramm marihuánát vásároljanak. A vásárlás után a vádlottak visszaindultak Szombathelyre, azonban Szentgotthárdon az egyik benzinkút előtti útszakaszon rendőri ellenőrzés alá vonták őket, melynek során a gépkocsiban megtalálták és lefoglalták a csekély mennyiség felső határát meghaladó 100 gramm marihuánát.

A Körmendi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival és társával szemben is, aki az elsőrendű vádlotton kívül más vádlott-társától is vásárolt marihuánát, majd 2014. február 26-án az azt megelőzően elszívott marihuána hatása alatt személygépkocsival közlekedett Szentgotthárd belterületén. A fogyasztók közül egy személlyel szemben történt vádemelés, míg további kilenc gyanúsított vállalta a kábítószer-használatot kezelő ellátáson való részvételt, így velük szemben a nyomozó hatóság az ügyet elkülönítette és a nyomozást felfüggesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!