Hírek

2013.03.06. 18:21

Párbeszéd Magyarországért Szombathelyen is

Szombathely - Megalakul a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési egyéni választókerületi szervezete. Az LMP-ből kivált új politikai erő helyi szimpatizánsai szerdán gyűltek össze.

Vadas Lucia

Szombathelyen is megalakítják a Párbeszéd Magyarországért (PM) országgyűlési egyéni választókerületi szervezetét - ezt Szilágyi László, a PM országgyűlési képviselője jelentette be a  Fő téri császárkőnél szerda délután.

Jelenleg a belső szervezetépítő munka zajlik. A szerdán megtartott szimpatizánsi fórumon többen jelezték csatlakozási szándékukat az új párthoz, a pártszervezéssel megbízott Vas megyei koordinátor Östör Dávid lett.

Östör Dávid (balról) szervező és Szilágyi László képviselő a Fő téren. Fotó: Szendi Péter

A Lehet Más a Politika kettészakadását követően létrejött PM (amelynek tagjai nem értettek egyet  a Schiffer András-féle politikával, amely elutasítja az együttműködést az Együtt 2014-gyel) a korábban LMP-s színekben megszerzett mandátumoknak köszönhetően jelenleg nyolc parlamenti képviselővel rendelkezik.

A PM párttá alakulásával  baloldali értékeket valló zöld politikai közösséget szerveznek, amely szándékuk szerint  továbbgondolva a szociáldemokrata, az emberjogi liberális és a polgári radikális hagyományt, képviselve az újbaloldali gondolatok, a polgárjogi- és békemozgalmak, a feminizmus és a zöld mozgalom szellemiségét  21. századi, igazságos és fenntartható megoldásokat kínál.

Közpolitikai 13+1 pontjukban olyan célok elérését fogalmazták meg, mint a tisztes munka és megélhetés, az emberközpontú zöld gazdaság, a tisztességes verseny, a minőségi közszolgáltatásokat és a nők esélyegyenlősége.

Az ellenzéki összefogással kapcsolatos álláspontjukat  kiáltványukban is kinyilvánították: párbeszédet kezdünk a demokrácia helyreállításáért küzdő ellenzéki erőkkel a tekintélyelvű rezsim leváltása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!