Hírek

2015.10.19. 06:34

Polgármesteri értékelés 1 évvel a választások után

Körmend - A negyedik alkalommal is újraválasztott Bebes István polgármester értékelte az elmúlt 1 éves időszakot.

Kozma Gábor

Bebes István polgármester a tavalyi, önkormányzati választási kampányban azt ígérte, hogy megválasztása esetén minden évben értékeli az elvégzett időszakot, beszámol a város közönségének a tennivalókról. Ennek most, 1 év múltán jött el az ideje.

– Nehéz különbséget tenni az egyes fejlesztések és projektek között. Számomra minden egyes megvalósult projekt, minden egyes korszerűsítés fontos. A sorból mégis kiemelném a főtéri rekonstrukciót. Ez egy olyan szintű vállalkozás volt, amely hosszú évtizedekre meghatározza a város fejlődési irányát, jövőképét. A köztér több ütemben megvalósított rekonstrukciójának hatására ugyanis erősödött Körmend belvárosának sajátos szerkezete, amelynek köszönhetően a városközpont közösségi funkciója kiteljesedhetett. Ebben nem kis szerepe van az önkormányzat által fenntartott és működtetett Körmendi Kulturális Központnak is – mondta el Bebes István. Majd így folytatta: – Fontos, hogy a pozitív esztétikai és városképi változások lehetőséget teremtenek arra, hogy megerősödjön a belváros kereskedelmi funkciója, mindamellett, hogy ezzel párhuzamosan csökkentettük a városrész közlekedési leterheltségét. Az átépítéssel megszüntettük a Batthyány kastélynak azt a szimbolikus elzártságát, amely korábban jellemezte a teret. A hamarosan elkészülő Batthyány Örökségközpont gyakorlatilag mintegy kaput nyit majd a város főterére, így amellett, hogy nagyszerű látványt nyújtanak, kiegészítik majd egymás funkcióját is.

A polgármester utalt az elmúlt hónapok beruházásaira, illetve a korábbi időszakban elindított fejlesztésekre. E sorban említette az intermodális közlekedési csomópont kialakítását, a Szociális Szolgáltató és Információs Központ létrehozását, a szennyvízcsatorna hálózat megépítését, a Sportcsarnok beruházást, a kerékpárút program elindítását, a kórházi rekonstrukciót. – 5 év – 5 cél jelmondattal kampányoltunk. Nem ígértünk lehetetlent, csupán azt, amiről tudtuk, hogy futja a város erejéből. Elindult a Batthyány Örökségközpont kialakítása, A célunk az, hogy lépésről-lépésre haladva sikerüljön felújítani és megújítani a teljes kastély együttest. Szorosan ide kapcsolódik a kastélyhoz tartozó park rehabilitációja. Kidolgoztuk és elfogadtuk azt az önkormányzati rendeletet, amely a helyi mikro- kis- és középvállalkozások munkahelymegőrzését és munkahelyteremtését támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!