Hírek

2016.01.26. 19:45

Polgárőr-ügy: hűtlen kezelés miatt nyomoznak

Hűtlen kezelés miatt nyomoznak, gyanúsított egyelőre nincs és azt sem tudni pontosan, mennyi pénz hiányzik. Soron kívüli támogatásban bízhatnak a vasi egyesületek.

Budai Dávid

Megkerestük a magyar FBI-t és az Országos Polgárőr Szövetséget (OPSZ) is a Vas megyei polgárőröknél eltűnt pénz ügyében. Mindkét szervezet elküldte válaszát. A Vas Megyei Polgárőr Szövetség (VMPSZ) gazdálkodásával összefüggésben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. További részletet a rendőrség – a nyomozás érdekeire tekintettel – nem kíván közölni, tudtuk meg az ORFK kommunikációs szolgálatától.

Dr. Túrós Andrástól, az OPSZ elnökétől megtudtuk, hogy az OPSZ büntető feljelentést tett a rendőrségnél, mivel a megyében működő polgárőr egyesületek 2015. második félévében (augusztus – október hónapokban) nem kapták meg a működésükhöz szükséges támogatásokat. Az OPSZ belső ellenőrzése és a VMPSZ felügyelő bizottsága megállapította, hogy nagy valószínűséggel visszaélés történt. A pontos kárösszeget még nem tudni, azt a rendőrséggel együttműködésben fogják meghatározni. Az OPSZ keresi annak lehetőségét, hogy a megye egyesületei soron kívül kapjanak működési támogatást.

Mint ismeretes, január 5-én Krug Gusztáv, a VMPSZ korábbi elnöke bejelentette, lemond megyei elnöki tisztéről, egyben kilép a Polgárőrség szervezetéből. A lemondás oka feltehetően az volt, hogy az elnök több millió forinttal nem tudott elszámolni. Február 13-ára rendkívüli közgyűlést hívtak össze, amelyen megválasztják a VMPSZ új elnökét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!