Hírek

2009.09.10. 02:29

Posta a faluban: ki veheti át az ajánlott küldeményt, ha a címzett dolgozik?

Táplánszentkereszt - A helyi posta nyitva tartásával kapcsolatban tipikus panasz a településen, hogy nem igazodik a Szombathelyre bejárók munkaidejéhez.

Bajdó Bettina

- Szombathelyre járok dolgozni, reggel elmegyek otthonról, és csak késő délután érek haza - meséli táplánszentkereszti olvasónk, Taschner Sándor. - A gond az, hogy az ajánlott leveleimet a postán reggel nyolctól délután négyig vehetném át, akkor viszont nem tartózkodom otthon. Többször előfordult már, hogy el kellett kérnem magam a munkahelyemről, hogy át tudjam venni a postám. A mai világban viszont az embernek jól meg kell gondolnia, hogy mit kér a munkaadójától, mert senkinek sem biztos az állása.

Olvasónk hozzáteszi, hogy nem Táplánszentkereszten született, csak nemrég költözött oda, így nem ismer senkit a településen, akit megbízhatna a levelei átvételével. Ráadásul azt sem szeretné, ha más tudná, hogy kitől kap ajánlott levelet.

- Azt javasolták, szereljek fel kulccsal zárható postaládát, akkor bedobják az ajánlott leveleket - folytatja olvasónk. - Ebben az esetben viszont akár le is tagadhatnám, hogy átvettem a dokumentumot. Szerintem jó lenne, ha rugalmasabb lenne a nyitvatartási idő, mert így csak a nyugdíjasok, munkanélküliek és kismamák tudják igénybe venni a szolgáltatásokat.

Olvasónk felvetésével megkerestük a Magyar Posta Zrt. sajtószóvivőjét, Tomacskó Tamást, aki elmondta, hogy visszatérő gondról van szó, de úgy véli, könnyen lehet orvosolni.

- Ha a postaládán szerepel a lakó neve, és a szekrény kulccsal zárható, akkor bele lehet dobni az ajánlott leveleket - hangsúlyozza a sajtószóvivő. - Ha ilyennel nem rendelkezik az ügyfél, akkor nem a postát kell felelőssé tenni azért, hogy nem tudja átvenni az ajánlott leveleket. Ügyfeleink egyharmada nem rendelkezik ilyen postaládával. Sokan meghatalmazzák egy ismerősüket, aki át tudja venni a küldeményt. Ha az ügyfél befáradt volna a helyi postahivatalba, akkor az ott lévők szívesen segítettek volna neki. A munkaidő nyolctól négyig tart, ennél hosszabb ideig nem lehet nyitva a posta.

Címkék#posta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!