Hírek

2010.06.13. 19:45

Puskás Tivadart javasolja polgármesternek a Fidesz Szombathelyen (új információkkal)

Puskás Tivadar mentő-főorvost, a város 1-es számú választókerületének kereszténydemokrata országgyűlési képviselőjét javasolja a Fidesz-KDNP, a Fidelitas és a Pro Savaria Egyesület Szombathely következő polgármesterének - jelentették be a jelölő szervezetek közös sajtótájékoztatóján vasárnap.

MTI

A Fidesz szombathelyi szervezetének jelöltállító taggyűlése után Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely 2-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője jelentette be, hogy közös jelöltjük Puskás Tivadar.
   
A főorvos szavai szerint Szombathelynek "újraélesztésre" van szüksége, erre a feladatra vállalkozott "megilletődve, de tettre készen".



   
Azt szeretnénk, hogy biztonságos legyen ez a város, hogy munkahelyek legyenek benne, utak vezessenek ide "földön és égen", azt szeretnénk, hogy az adósságállományt amely az utóbbi néhány esztendőben, majd egy évtizedben ötszörösére nőtt, valahogyan lefaragjuk - mondta.
   
Szeretnénk egy szolgáltató várost, ahol ha az ember bemegy a hivatalba, a mostaninál sokkal könnyebben el tudja majd intézni hivatalos ügyeit, szeretnénk, hogy Szombathely ismét régi fényében tündöljön, és ismét méltóvá váljon arra, hogy a "Nyugat királynője" címmel illessék - fűzte hozzá.
   
Puskás Tivadar bejelentette azt is: továbbra sem kiván egészen megválni korábbi hivatásától és mint azt az OMSZ Nyugat-duántúli Regionális Mentőszervezetének vezetőjeként, országgyűlési képviselőként eddig is tette, havonta legalább néhány órában "vonulós szolgálatot" kíván ellátni.
   
Az országgyűlésben második ciklusát töltő kereszténydemokrata politikus a 2010-es országgyűlési képviselőválasztáson az 1-e számú választókerületben Ipkovich György jelenlegi szocialista polgármester politikai ellenfeleként szerzett mandátumot, a szavazatok 57,2 százalékát begyűjtve, míg riválisa a voksok 27,78 százalékát kapta, s így ő végül a megyei listán jutott be a parlamentbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!