Hírek

2016.01.04. 15:04

Rajzok életről, boldogságról, álmokról - Zoli hősiesen küzd a leukémia ellen

A három héttel ezelőtt csontvelő-átültetésen átesett káldi fiatalember, Ivánkovics Zoltán rajzai meghódították közösségi oldalát.

Budai Dávid

Tavaly szeptemberben írtunk először Ivánkovics Zoltánról, akinél 2015 márciusában leukémiát diagnosztizáltak az orvosok. Már akkor megírtuk, hogy a kemoterápia és a sugárkezelés nem elegendő a gyógyuláshoz, ahhoz csontvelő-átültetésre van szükség. Akkor, olvasóink segítségét kértük, hogy jelentkezzenek donornak, és nagyon sokan jelentkeztek is. Aztán kiderült, Zolinak nagyon ritka antigén profilja van, így végül amellett döntöttek az orvosok, hogy édesanyja legyen a donor. Így is lett. December 15-én megtörtént a transzplantáció, és időközben káldi otthonában is elkészült az a fél steril szoba, ahol száz napot kell majd eltöltenie.

Zoli azóta is hősiesen küzd a betegségével, rajzaival, bejegyzéseivel pedig meghódította közösségi oldalát. Zoli olyan bejegyzéseket tesz közzé, mint például, hogy: „Hiányzik az, hogy megázok az esőben. Hogy valaki véletlenül nekem jön az utcán és majdnem fellök. Hogy már megint nincs pénzem, hogy megvegyem, hogy elmenjek, hogy befizessem. Bosszankodni azon, milyen felelőtlen sofőrök vannak. Hogy szürke, átlagos életem legyen, és azt különlegessé tegyem. Hiszem, hogy ezeket majd újra átélhetem.”

Rajzai pedig legtöbbször sokkal többet jelentenek, mint azt első ránézésre gondolnánk. Szinte mindegyiken megjelennek az állatok, és több képen szerepel saját maga és párja, Judit. Ezúttal Zoli közösségi oldalára feltöltött rajzaiból készítettünk egy válogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!