Hírek

2016.11.29. 10:01

Rendkívüli közlekedési helyzet a vasúton (frissítve)

Műszaki okok miatt kedden egész nap vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat Hegyfalu és Porpác, illetve Hegyfalu és Szombathely között. Jelentős késések várhatóak a vonalon.

Budai Dávid

Műszaki meghibásodás miatt ma várhatóan egész nap vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat személyvonatok esetében Hegyfalu és Porpác között, míg az Intercity-vel utazók, Hegyfalu és Szombathely állomások között számíthatnak a kényszerű átszállásra. Emiatt folyamatos késésekre kell felkészülni.

Hogy pontosan mi történt egyelőre nem tudni, de Rázó László, a GYSEV Zrt. sajtószóvivője egy óra múlva ígért bővebb tájékoztatást. A 9.10-es Szombathelyről a fővárosba tartó IC jelenleg 47 percnyi késést gyűjtött össze.

Frissítés: Újraindult a vasúti forgalom a vonatpótló buszozás megszűnt, de kisebb késések még előfordulhatnak!

A szakemberek helyreállították a műszaki hibát Porpác állomáson, a vonatforgalom megindult. Rövidebb késések a kora délutáni órákig még előfordulhatnak- tájékoztatta szerkesztőségünket Rázó László, a GYSEV Zrt. sajtószóvivője. Mint kiderült, kedden reggel egy pályakarbantartást végző vasúti munkagép meghibásodott, és megrongálta Porpác állomáson az I-es és II-es vágányokat. A vonatközlekedés emiatt Csorna irányába nem volt lehetséges. A műszaki hiba a Szombathely-Porpác-Sárvár vonalat nem érintette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!