Hírek

2009.08.05. 02:27

Répcelak: idegenben jobban ment a csapatnak az NB III-ban

Répcelak - A nyolcadik helyen zárta a bajnokságot a labdarúgó NB III-ban a kisváros együttese. Tóth Zsolt alakulata elsősorban idegenben szerezte pontjait.

Pum András

- Felemás érzéseim vannak a tavaszi szezonnal kapcsolatban - jelezte Tóth Zsolt, a Répcelak edzője. - Voltak nagyon jó meccseink, ugyan-akkor akadtak olyan találkozók, amelyek álmomban se jöjjenek elő. Az őszi 19 pontunk mellé tavasszal 21-et tettünk hozzá, ez egyértelműen a fejlődést mutatja.

Míg ősszel leginkább azt nézegettük, hogy hány pontra vagyunk a kieső helyektől, addig tavasszal fordult a kocka, egyre előbbre és előbbre tekinthettünk. A cél az egyszámjegyű helyezés elérése volt, és ez a nyolcadik hellyel sikerült is. Ugyanakkor nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy olykor roppant rapszodikus teljesítményt nyújtott a csapat: hazai pályán például nem ment a játék. A tavaszi 21 egységből mindössze nyolcat szereztünk Répcelakon, ez pedig édeskevés.

A számokból következik, hogy idegenben jobban szerepeltünk, és valóban, a 13 idegenbeli pont megsüvegelendő produktum. Idegenben több időnk és helyünk volt a támadások felépítésére, előkészítésére, valamint a befejezésre is. Sajnos a közönségünk egy része nehezen tolerálta a hazai gyengélkedést, és jónéhányan inkább ki sem jöttek meccsre - más kérdés, hogy a szurkolók nagy része így is mellettünk állt.

Három otthoni találkozót különösen sajnálok, hogy nem sikerült megnyernünk. Bár kikaptunk a Soproni VSE és a Csesztreg ellen is, mindkét meccset behúzhattuk volna csakúgy, mint a Csorna elleni döntetlen is a javunkra fordulhatott volna. Ugyanakkor az idegenbeli mérkőzésekből véleményem szerint a maximumot hoztuk ki, ráadásul a tavaszi szezon elején még a közvetlen riválisokat - Ajka-Padragkút, Tapolca, Bük, Vép - megvertük. Két fájó vereségre emlékszem: a Haladás II. ellen Szombathelyen 3:0-ra, míg Veszprémben 6:0 arányban maradtunk alul.

- Ami a játékosokat illeti: nem szeretnék senkit sem a többiek fölé helyezni, mindenkinek akadtak jobb és rosszabb meccsei, az átlagot valamennyien hozták. Az egységre jellemző, hogy a tavaszi 25 gólunkat kilenc játékos szerezte, ami kiegyensúlyozott csapatteljesítményt sejtet. Ősztől 14 csapatos lesz az NB III., élethalálharc várható a dobogós helyekért és a bentmaradásért.

Az első kilenc hely lesz a biztonságos zóna, a tavalyinál keményebb bajnokságot várok. Nehezen állt össze a keretünk, de mivel a felkészülés alatt a sérülések elkerültek bennünk, bízom abban, hogy megismételjük a tavalyi szereplésünket. A csapatból négyen távoztak, és ugyanennyien érkeztek. Németh Zoltán Körmendre, Joó Bálint és Pockmecz Norbert Ausztriába, Süle Norbert Celldömölkre igazolt. Az új fiúk: Ulrich Péter Diósgyőrből, Hajós Attila a Haladás U19-es csapatából, Bödecs Balázs Beledről, Horváth Bence a Haladás II.-től érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!