Hírek

2009.09.09. 02:25

Répcelaki városközpont-rekonstrukció: hamarabb elkezdhetik a munkát

Répcelak - A kivitelezési tervek elkészítése, a részletes költségvetés megállapítása a városközpont megújítási projektjének következő feladata. Jövő tavasszal akár kezdődhet is a beruházás.

Simon Erzsébet

Többször is beszámoltunk arról, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott Répcelak Városért Program elnevezésű pályázaton csaknem négyszázmillió forintot nyert el a Répce-menti település a városközpontja megújítására. A projektgazda önkormányzat és a konzorciumi partnerei - a Répcelak és Vidéke Takarékszövetkezet, a Répcelak és Vidéke Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szent István Király Plébánia, a Nyitott Tér Közhasznú Kulturális Egyesület, valamint a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség - kialakították a pályázat második fordulójának útvonaltervét .

Egyebek mellett erről hallgatnak meg beszámolót a képviselők a holnapi testületi ülésen. Mérgesné Stampf Ildikó műszaki csoportvezető arról ad tájékoztatást, hogy június végéig megtörtént a pályázat műszaki tartalmának véglegesítése. Eszerint meghívásos közbeszerzési eljárásban választották ki a Művelődési Otthon és Könyvtár rekonstrukciójának, illetve a szökőkút terveinek elkészítőjét. A nyertes ajánlattevő a szombathelyi Szövterv Kft.; ezt a céget bízta meg a város a sporttelepi tekepálya-bővítés kivitelei terveinek megalkotásával is, mivel korábban a létesítmény építési engedélyezési tervdokumentációját is ők készítették. A városközpont-rekonstrukcióhoz kapcsolódó útépítési, környezetrendezési, közműépítési és közvilágítási hálózat-korszerűsítési kiviteli terveket pedig a győri Comfort Kft. készítheti el. Ugyancsak pályázaton nyerte el a jogot a szombathelyi Árvai és Társa Kft. hulladékgyűjtő sziget tervezésére.

A következő határidő szeptember vége, erre az időre a tervezőknek el kell készíteniük a kivitelezési tervdokumentációkat a részletes költségvetéssel együtt. A második pályázati fordulóra csak ezután kerülhet sor. Aztán várhatóan még ebben az évben közzéteheti az önkormányzat a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési felhívását. Ha ez megvalósul, az eljárás nyertes ajánlattevői már márciusban nekiláthatnak az új városközpont kialakításának. Ily módon a korábban tervezett 2010. december végi határidőhöz képest felgyorsulhat az építkezés, és már jövő ősszel megtörténhet a műszaki átadás.

A sok száz millió forintból megújítják a lámpás kereszteződést, utakat, járdákat renoválnak, parkolókat építenek, díszburkolatot raknak le, zöldnövényeket telepítenek. A legszembetűnőbb változás a központi dísztér kialakítása lesz egy térkőburkolattal ellátott kereszteződéssel, középen egy impozáns szökőkutas díszmedencével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!