Hírek

2014.03.10. 12:00

Rióban szambáztak a szombathelyi ugrókötelesek

Szombathely - A két neves szombathelyi ugróköteles lány, Bánhegyi Kata és Eszter fellépett a rió-i karneválon.

Merklin Tímea

Bánhegyi Kata még mindig a cirkusszal turnézik, most épp Európában. Azt meséli, csak az utolsó héten kapcsolódtak be a karneváli felkészülésbe, a táncosokkal közösen alkották a szamba iskola bevezető koreográfiáját.

Balról Bánhegyi Kata, jobbról Bánhegyi Adrienn, középen Jaime Aroxa, az egyik leghíresebb táncos és koreográfus Brazíliában. Fotó: Aroxa

– A karnevál nemcsak egy kosztümös felvonulás, hanem egy verseny a rió-i szamba iskolák között. Sok munka és kreativitás van benne, a kocsik elkészítésétől a kosztümök megtervezésén át a koreográfia összeállításáig. Felejthetelen élmény, amikor a szambaiskola belép a körútra, ahol az egész karnevál zajlik, és az ováció közepén a dobosok rákezdenek. A párom brazil, jó pár éve a szüneteimet Brazíliában töltöm, de ez volt az első alkalom, hogy részt vettem a rió-i karneválon. Örülök, hogy még jobban betekintést nyertem az ország kultúrájába, és és együtt dolgozhattam nagyon sok tehetséges emberrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!