Hírek

2015.12.21. 16:54

Robbanás egy szombathelyi üzemben, elindult a filmszemle - ez történt júniusban

A 2015-ös év hatodik hónapjával folytatjuk az évre visszatekintő sorozatunkat. Ön mire emlékszik?

Elindult a filmszemle


Szombathely - Szerte az országból és a határokon túlról is érkeztek nevezések a II. Savaria Filmszemlére. Fiatalok, helyi televíziók és filmműhelyek is küldtek alkotásokat. Összesen kétszáz filmet vetítettek a belvárosi moziban. Lovass Tibor, a Szombathelyi Médiaközpont igazgatója szerint fontos, hogy az alkotóknak teret és bemutatkozási lehetőséget adjanak.

 

Robbant a por az üzemben!


Szombathely - Súlyos baleset történt a szombathelyi Farbax Kft. üzemében. A balesetet a festékpatronok aprítására tervezett gépnél bekövetkezett por berobbanása okozta. A balesetet okozó aprítógépet Kardos Gyula, a cég korábbi ügyvezetője tervezte, akinek ehhez egyébként volt képesítése. A cégnél feltehetően több munkavédelmi előírást is megszegtek. A balesetben két fiatalember szenvedett súlyos égési sérüléseket, egyiküket azonnal Győrbe szállították a speciális égési osztályra. Júliusban a legsúlyosabb sérült is elhagyhatta a kórházat.

 

Ez a hét a jazzről szólt


Szombathely - Tizenharmadik alkalommal szervezték meg az improvizációs tábort a zeneiskolában. A Lamantin Jazz Fesztiválhoz kapcsolódó rendezvény keretében zenésznövendékek tanulhattak a hazai jazzélet elismert személyiségeitől. A fiatalok és tanáraik lelkesen vetették bele magukat a tanulásba, tanításba. A fiatalok hangszeres- és énekórákon, zenekari gyakorlatokon, valamint különböző, a jazzel kapcsolatos elméleti foglalkozásokon is részt vehettek. A fotón Zombori Gábor játszik szaxofonon.

 

Elkezdődött a szóbeli érettségi


Megyei körkép - Elkezdődött a szóbeli érettségi. A diákoknak június 15-e és 26-a között kellett számot adniuk tudásukról a 15 perces szóbeli vizsgákon. Iliás Violetta, Borhi János, Novák Marcell, Losonci Petra és Borhi Krisztina, a Kanizsai Dorottya Gimnázium diákjai készülnek a megmérettetésre.

 

Pattogott a labda


Szombathely - Júniusban kosárlabda-fesztivált szervezett közösen a Vas Népe és az Őrvidékház a megyeszékhely Fő terén. Hagyományteremtő jelleggel indult a rendezvény, ezért jövőre folytatják az utcai kosarazást. A fesztiválon végül több mint húsz csapat vett részt, öt kategóriában hirdettek győzteseket, de senki sem távozott értékes ajándékok nélkül. Sokak örömére Kálmán László is pályára - pontosabban térre - lépett.

 

Egy világot nyitottak meg nekik


Szombathely - Új kisbuszt kapott a Napház Alapítvány és az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ. Az ott tanuló gyerekek, mozgássérült fiatalok azt mondták az ünnepélyes buszátadón, hogy „egy világot” nyit meg nekik a közlekedés lehetősége. A képen Berkes Marianna, Zsuzsics Armando, Keresztes Lajos, Schatzl Attila Völgyi Martin és Camara Younoussa láthatóak az új busznál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!