Hírek

2015.12.03. 14:09

Rosszindulatú vita a gyászoló hozzászólások között – A jelenlegi információk szerint a kamionos szabályosan járt el

Jánosháza – Nem szabad viccelni egy balesettel, különösen, ha halálos áldozata is van a szerencsétlenségnek. Van, aki szerint ez nem egyértelmű. A szerdai baleset körülményei tisztázásra várnak.

Bakos Ágnes

Adok-kapok szóváltás lett egy rosszízű hozzászólásból a facebookon, a szerdai halálos balesetről szóló beszámoló alatt.

Volt komment, ami arra utalt, hogy gyorshajtás okozhatta a balesetet, amelyben életét vesztette a személyautó sofőrje. A kocsi belerohant egy álló kamionba és a teherautó alá szorult a 8-as főúton.

Könnyen kiszámolható, hogy ha a megengedett 90 kilométer per órás sebességgel haladt az autós, akkor is reális az ütközés ereje – de hogy pontosan mennyivel ment, majd további vizsgálat deríti ki.

A jelenlegi adatok és információk szerint a kamionos szabályosan járt el – mondta el Takács Zoltán, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A kamion sofőrje, amint észlelte a műszaki hibát, megállította a járművet. Azért nem volt még az úton az elakadást jelző háromszög, mert két perc sem telt el a kamion megállítása után, a sofőr éppen a láthatósági mellényét kereste a fülkében, amikor belerohant a járművébe a kocsi Veszprém irányából.

Kapcsolódó cikk:

Halálos baleset: kamion alá szorult az autó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!