Hírek

2013.03.13. 11:43

Sajtóreggeli a megyeházán: van engedélye a 8-as főútvonalnak

Szombathely - A március 15-ei ünnep alkalmából villásreggelin látta vendégül a sajtó képviselőit Szombathelyen Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke. Egyúttal tájékoztatott az időszerű tennivalókról.

Kozma Gábor

A szerdai reggelin az elnök köszöntötte a sajtó képviselőit,  majd az időszerű tennivalókról szólt.  Mint mondta, Vas megye gazdaságának  húzóereje lehet az  a mechanotrikai program,  amely most bontakozik ki.

- A  jövőben az autóipar  lesz a fő irány, és erre már adottak a szellemi,  infrastrukturális feltételek.  Ki kell használni azt a lehetőséget is, hogy a környező országokban fejlett ez az iparág - fogalmazott. - Korábbról jó kapcsolataink vannak az Alpok-Adria térséggel, együttműködünk. A határokon átnyúló pályázatokkal, közös programokkal Vas megye önálló autóépítő tényező lehet, leválva Győrről. A  Savaria Egyetemi Központ pedig tudományos szinten segítheti ezt a munkát. Az áprilisi közgyűlésünkön erről majd részletesen szó esik - ígérte.

Fotó: Kiss Teodóra

Az elnök beszámolt a közelmúltban tett megyejárás tapasztalatairól, hangsúlyozva: a megszerzett támogatások 60 százalékát munkahelyteremtésre kell  fordítani. Ezt követően pedig az úthálózattal  kapcsolatos ügyek kerültek szóba.

- A  8-as főút sorsában kedvező változás állt be. Ugyanis megjöttek a szakhatósági engedélyek Körmend-Rábafüzes vonatkozásában. Ha az érintett önkormányzatok nem támasztanak kifogásokat,  reméljük, így lesz, akkor elkezdődhet az autóút építése - jelentette ki.

Az elnök kitért a megye idegenforgalmára is. Kiemelte:  Bükfürdő és  Sárvár a legjobb tíz között van.

Ezt követően Marton Ferenc alelnök számolt be egy berlini, idegenforgalmi bemutatkozásról. Mint mondta,  a németek nagy érdeklődést  mutattak a vasi helyi termékek, közte a pálinka és az ételspecialitások iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!