Hírek

2016.09.21. 14:44

Sakk a ligetben? - 2017-re Idősek Parkja épül ki Szombathelyen

A legutóbbi közgyűlésen teljes egészében elfogadták a képviselők az Idősek parkjának kialakítására tett javaslatot.

Vadas Krisztina

Múlt csütörtökön tárgyalt a szombathelyi közgyűlés az Idősek Parkjának kialakításáról. A képviselőtestület módosítás nélkül elfogadta a javaslatot. Dr. Takátsné dr. Tenki Mária, Szombathely belvárosának önkormányzati képviselője terepen mutatta meg, hogyan képzelték el a parkot.

Az idősek pihenőhelyét a Gyöngyös-patak és a Borostyánkő áruház közötti zöld területen alakítják majd ki, ami egészen a Kisfaludy utcáig húzódik - így zöldövezetes összeköttetés lesz a megszépülő múzeumparkkal is.

Az előterjesztésből kiderült, hogy több variációt is készítettek a kiépítésre, de végül egy klasszikus kialakítású ötletet dolgozott ki a tervező. A park minden olyan elemet tartalmaz, amely a város időseinek aktív kikapcsolódását szolgálhatja.

- Szeretnénk, ha nem csak a belvárosban élők, hanem a város minden időskorú lakosa megtalálná itt a szórakozást: ismerkedhetnek, beszélgethetnek - mondta dr. Tenki Mária.

A kikapcsolódást nem csak a padok szolgálják majd. Különböző fitneszeszközöket és sakkasztalokat is kihelyeznek: ezeknél valóban társaságban tölthetik el szabadidejüket az idősek. Azonban, aki inkább a passzív pihenésre szavaz, annak egy igazán szemet gyönyörködtető, félkör alakú terasz áll rendelkezésére, amely közvetlenül a Gyöngyös patak partján épül. Innen csodálhatják majd a patakot és az azt övező növényzetet, élővilágot.

A területen egy korszerű, akadálymentesített, automatán üzemelő nyilvános illemhelyet építenek. - Emellett szeretnék kihelyeztetni kutyatoalettet is, hogy az állattartóknak is kényelmesebb és kulturáltabb legyen az ittlét - tette hozzá a képviselőasszony.

A munkálatok kezdete előtt természetesen tereprendezés is szükséges. - A régi platánfák biztosan itt maradnak, hiszen nem csak szépek, hanem árnyékot is adnak az itt pihenőknek - részletezte a terveket dr. Tenki Mária.

Az idősek és a park eszközeinek biztonságáról pedig kamerarendszer fog gondoskodni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!