Hírek

2006.08.15. 02:28

Sebességjelzők új helyeken is

Megyei körkép (kb) - A megye egyre több pontján helyeznek ki sebességjelző berendezéseket. A Magyar Közútkezelő Kht. -nál bíznak a sikeres akcióban, remélik, hogy alábbhagy a száguldás.

Vas Népe

Szombathely és Sárvár után a kamionforgalmáról elhíresült 86-os úton is kihelyeztek négy sebességjelzőt. Kettő Vasegerszeg, kettő pedig Vámoscsalád térségében mutatja az arra haladó járművek sebességét. Horváth László, a Magyar Közútkezelő Kht. üzemeltetési osztályvezetője szerint a vezetők ritkán figyelik a kilométerórát, nem tekintgetnek a műszerfal felé, inkább az útra koncentrálnak. Néha észre sem veszik, hogy az előttük haladó sebességével hajtanak, és ez gyakran jóval meghaladja az adott területen megengedett tempót. A szakemberek remélik, hogy a 86-os út veszélyes szakaszain a sebességjelzők által lassul a forgalom. A nemrég működésbe lépett négy berendezés felállítását teljes egészében a közútkezelő finanszírozta, és valószínűleg nem ez volt az utolsó ilyen beruházás. A tervek között újabb sebességjelzők üzembe helyezése is szerepel. Répcelakon az önkormányzat 50 százalékos teherviselést vállalt a költségekből, így a térségben szintén két digitális sebességmérő hívhatja majd fel az autósok figyelmét az általában kissé túl gyors tempóra. Hegyfalunál a Csorna felől érkezők szembesülhetnek majd sebességükkel, és folynak a tárgyalások a Vátnál elhelyezendő berendezésekről is. A sebességjelzők kihelyezése az önkormányzatok és a közútkezelő közös kezdeményezése, így próbálják megőrizni a forgalom biztonságát az érintett útszakaszokon, ahol indokoltak az óvintézkedések. Korlátozó táblákkal és sebességjelző berendezésekkel próbálják lassítani a száguldó forgalmat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!