Hírek

2014.11.27. 19:35

Segítsünk együtt a gyerekeknek!

Szombathely – A Pannon Lapok Társasága és a Vas Népe idén is elindítja jótékonysági akcióját. Az Aranyhíd Nevelési- Oktatási Integrációs Központ Napház Alapítványának szeretnénk segíteni – olvasóinkkal együtt.

Nagy Ildikó

A szombathelyi Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központban 320 sajátos nevelési igényű gyermek fejlesztésével, oktatásával és nevelésével foglalkoznak: mozgás- és érzékszervi sérült, autista, tanulásban akadályozott és halmozottan sérült diákok járnak az intézménybe.

Ezt a tizenöt éves buszt szeretnék egy jobb állapotú, használtra cserélni. A képen Halmosi Barbara, Lakics István buszvezető, aki Vida Attilának segédkezik a kiszállásnál, jobbról Keresztes Lajos. Fotó: Unger Tamás

Az idei jótékonysági akciónk során az Aranyhíd Napház Alapítványát támogatjuk – ehhez kérnénk olvasóink segítségét. Az alapítvány az intézménybe járó gyermekek tanulmányainak, kulturális és szabadidős tevékenységének (például nyári táborozásának) segítését, továbbá a szociálisan rászoruló tanulók életkörülményeinek javítását tűzte ki célul. Az alapítvány üzemelteti továbbá azt a kisbuszt, amellyel a gyermekeket szállítják az iskolába és onnan haza, valamint az uszodába gyógyúszásra és a balogunyomi gyógylovaglásra.

Szeptember végén lapunkban beszámoltunk arról, hogy elromlott az alapítvány kisbusza. Akkor két szombathelyi cég jóvoltából sikerült megjavíttatni, de később újra meghibásodott, és ismét költeni kellett rá. – Tizenöt éves a kisbuszunk, és jövő januárban lenne esedékes a műszaki vizsga. Félő, hogy nem lesz olcsó mulatság – mondja Berkes Marianna gyógypedagógus, a Napház Alapítvány kuratóriumának elnöke. Majd hozzáteszi: egy használt, de jó állapotú kisbusznak is nagyon örülnének. És mi mindennek még! Jó hasznát vennék például olyan speciális tornaeszközöknek, amelyekből lépcsőt és lejtőt lehet építeni, de járásjavító létrára, lábizmot erősítő taposógépre, kisebb szivacslabdákra, speciális súlyzókra is szükségük lenne.

Arra kérjük olvasóinkat, hogy idén karácsonykor támogassuk együtt az Aranyhíd központ Napház Alapítványát. Aki segíteni szeretne, az MKB-nál vezetett 10300002-10583135-49020102 számú számlára fizetheti be adományát. Köszönjük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!