Hírek

2014.10.12. 20:15

Simán nyertek: sok helyen egy polgármesterjelölt volt Vasban

Vas megyében az eddigi polgármesterek többsége vállalta az ismételt megmérettetést az október 12-ei önkormányzati választáson. Egy jelentős részüknek vetélytársa sem akadt.

Budai Dávid

Vas megye településeinek mintegy 40 százalékában mindössze egy polgármesterjelölt indult az önkormányzati választáson.

Nem kellett például attól félnie Huszár Gábornak, Szentgotthárd polgármesterének, hogy nem szavaz neki bizalmat a település lakossága a vasárnapi önkormányzati választásokon. Ahhoz, hogy a következő 5 évben is folytathassa a munkát, már elég volt egy voks is. A településen fél 6-ig a választásra jogosultak 35 százaléka járult az urnák elé. Huszár Gábor vasárnap a családjával a 13. szavazó volt a rábatótfalui városrész szavazóhelyiségében. Huszár Gábor viccesen megjegyezte, hogy a polgármesteri szavazólapot üresen hagyta, nehogy az ő egyetlen szavazata döntsön a szentgotthárdi voksoláson.

Nem kellett attól félnie Huszár Gábornak, Szentgotthárd polgármesterének, hogy nem szavaz neki bizalmat a település lakossága a vasárnapi önkormányzati választásokon – itt éppen ő szavaz. Fotó: Szendi Péter

Vépen is hasonló volt a helyzet, csak Kovács Péter jelöltette magát polgármesternek. Szemes József éppen a szavazatát készült leadni, amikor arról kérdeztük, hogy szerinte miért csak Kovács Péter jelöltette magát polgármesternek. Szerint ennek az lehet az oka, hogy a vépi polgárok meg voltak elégedve az eddigi polgármesterrel, és nem érezték szükségét, hogy mást is ösztönözzenek arra, hogy jelöltesse magát.

Önkormányzati választás - Vas megye (folyamatosan frissül)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!