Hírek

2010.01.29. 13:37

Sok óvodás betegedett meg Csákánydoroszlón

Megyénkben az év második hetében csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma. A csákánydoroszlói óvodában köhögés és láz miatt 38-an hiányoztak.

Bajdó Bettina

Egy hét alatt nem változott az influenzaszerű megbetegedések száma, a múlt héten az országban 14300-an fordultak orvoshoz. A doktorok jelentése szerint Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyében nőtt leginkább  a betegek száma. Az influenza A(H1N1) fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetek száma 107-re emelkedett.

- Vas megyében az adatszolgáltatásban 45 praxis vesz részt, több mint 65 ezer beteg adataira van rálátásuk. Az év második hetében 9299-en fordultak orvoshoz, közülük 76 betegnél  diagnosztizálták az influenzát. Ez az előző hetihez képest 14 százalékos visszaesést jelent - tudtuk meg dr. Béres Zsuzsannától, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) regionális járványügyi orvosától.

Hozzátette: az influenza aktivitása továbbra is alacsony a megyében, ám a körmendi, őriszentpéteri, szentgotthárdi és vasvári kistérségben több beteget regisztráltak. A betegek 40,7 százaléka 35 év feletti, 31,5 százaléka 15-34 év közötti és 27,6 százaléka 14 év alatti.

A Markusovszky kórház osztályairól nyolc légúti mintét küldtek  elemzésre, közülük kettőnél mutatták ki a H1N1-vírust. Közösségi halmozódásról az ÁNTSZ Körmendi, Őriszentpéteri, Szentgotthárdi Kistérségi Intézetének területéről érkezett hír, a csákánydoroszlói óvoda hetven gyermeke közül sokan megbetegedtek. A hiányzók száma elérte a 38-at, a tüneteik ugyanazok voltak, köhögés és láz miatt maradtak otthon a gyerekek. A betegség enyhe lefolyású volt, egy-két napon belül minden gyermek meggyógyult. Az óvoda orvosa egy légúti mintát küldött elemzésre, ennek a vizsgálata folyamatban van.

Címkék#influenza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!