Hírek

2017.01.27. 19:25

Sok pénzzel tartoznak

Szombathely - Szombathelyi magánszemély, egyéni vállalkozó és cég is szerepel a legnagyobb adósok között. A 2016. december 31-ei állapotról adott listát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Bakos Ágnes

Ez csak játék pénz, ám a helyzet komoly: a Vas megyei cégek legalább félmilliárd forintot nem fizettek meg az adóhatóságnak Illusztráció: Szendi Péter

Összesen 3022 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozik az államnak 10 millió forint feletti összeggel, több mint 180 napja. A 3022 között vannak szombathelyiek is: hét magánszemély és öt egyéni vállalkozó. Vagyis az egyéni tartozás legalább 120 millió forint. Pontos összeget nem ír az összesítés az egyes adósokhoz. A céges listára is került szombathelyi: öt származik a vasi megyeszékhelyről. Azon a listán összesen 2097 vállalkozás szerepel. A céges adóslista azokat a vállalkozásokat sorolja, amelyek fél éve több mint 100 millió forintnyi adóval tartoznak. Vagyis a Szombathelyhez köthető tartozás legalább 500 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!