Hírek

2014.12.19. 18:33

Sokan összefogtak, hogy összejöjjön az Aranyhíd kisbuszának ára

Sokakat megindított a Csodák Márpedig Vannak Alapítvány bejegyzése a közösségi oldalon, a Mérei Tamás vezette szervezet ugyanis szintén csatlakozott lapunk adománygyűjtő kezdeményezéséhez.

Cseszkó Tamás

– Egész nap csörgött a telefonom, a bejegyzésemet pedig több mint ezren osztották meg az elmúlt tizenhat órában – mondta meghatódva Mérei Tamás, a Csodák Márpedig Vannak Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki szintén a Vas Népéből értesült arról, hogy az Aranyhíd Nevelési Oktatási és Integrációs Központnak új, kilencfős kisbuszra van szüksége.

– Azonnal rendkívüli ülést hívtunk össze, ahol gyors cselekvési tervet készítettünk, pár órán belül pedig már érkeztek is a felajánlások – mondta el az elnök. Az adományok azóta is folyamatosan érkeznek, több szombathelyi cég, így többek között az Epcos és a BPW Hungária Kft. is jelezte támogatási szándékát, valamint számos magánszemély jelentkezett.

Boda Rajmund, Berta Barbara, Pék Vanessa is szerepeltek a karácsonyi műsorban. A képen balról Berkes Marianna, az Aranyhíd központ pedagógusa, a Napház Alapítvány kuratóriumi elnöke. Fotó: Unger Tamás

Berkes Marianna, a kedvezményezett Napház Alapítvány elnöke elmondta, hogy alig pár óra alatt majdnem kétszázezer forintnyi felajánlás érkezett a számlájukra. A Savaria Szimfonikus Zenekar péntek esti karácsonyi koncertjén szintén lehetett adakozni, a koncert kezdetéig további *** forint gyűlt össze.

Mérei Tamás arról is beszámolt, hogy nem csak pénzbeli felajánlás érkezett: a szentgotthárdi Opel gyár ugyanis jelezte, hogy díjmentesen vállalják a megvásárolt busz szervizelését, karbantartását.

Csatlakozott az akcióhoz a szombathelyi Hit Gyülekezete is. A gyülekezet lelkésze, Czubor Ferenc – aki szintén az alapítvány tagja – kiemelte: egyházuk fontosnak tartja a karitatív tevékenységet, minden évben rengeteg rászorulót támogatnak, a vasárnapi istentiszteleten pedig megkérik a híveket, hogy csatlakozzanak a felhíváshoz.

Az adománygyűjtés a következő napokban folytatódik, hiszen összesen 3,6 millió forintra van szükség. A Csodák Márpedig Vannak Alapítvány facebook oldalán lehet licitálni egy korábbi „csoda-projekt" jelmezeire, jelenleg is többen tettek már ajánlatot a ruhákra, az árverés hétfőn délben ér véget.

Az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ iskolájába 320 sajátos nevelési igényű diák jár: vannak köztük mozgás- és érzékszervi sérültek, autisták, tanulásban akadályozott és halmozottan sérült gyerekek. A nevelő-oktató munkát jól képzett gyógypedagógusok végzik. A cél itt a tanulók alapkészségeinek kialakítása, fejlesztése. Arra törekednek, hogy tanulóik megkapjanak minden segítséget az alapvető kultúrtechnikák elsajátításához.

A Pannon Lapok Társasága és a Vas Népe Szerkesztősége idei, immár hagyományosnak mondható jótékonysági akciója során az Aranyhíd központ Napház Alapítványa számára gyűjt, így olvasóink is segíthetnek. Felajánlásaikat az MKB-nál vezetett, 10300002-10583135-49020102 számú számlára fizethetik be.

Az elmúlt hetekben többször is jártunk az Aranyhíd központban, péntek délelőtt a karácsonyi ünnepségükre is hivatalosak voltunk. A gyermekek műsort adtak, és örömmel bontogatták a karácsonyfa alatt sorakozó ajándékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!