Hírek

2010.01.12. 12:53

Somogyi Zoltán lett az MDF kampányfőnöke

Somogyi Zoltán, az MDF képviselőjelöltje, a Political Capital korábbi vezetője a Magyar Demokrata Fórum kampányfőnöke a 2010-es parlamenti választásokon - jelentette be Makay Zsolt országos választmányi elnök keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Somogyi Zoltán elmondta: pozitív, minőségi, hiteles személyeskedésektől mentes kampányt szeretne, amelyben a demokraták összefognak, megvitatják egymás programját.

A politika sokszor szólt a személyeskedésről, sokszor támadták a politikusok személyét, pártjuk programja helyett. Egyes politikai erők pedig mennyiségi politikát folytatnak, azaz minél több választót akarnak megszólítani és szavazatát megszerezni. Az MDF a demokratákat akarja megszólítani, hogy megvitassák egymás programját és összefogjanak - fejtette ki az MDF új kampányfőnöke.

Somogyi Zoltán elmondta, hogy hisz Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt programjában, az MDF pedig nem fog mást ígérni a választások előtt, mint amit utána adhat.

A kampányfőnök kiemelte, hogy feladata a kommunikációs, marketing és PR- tevékenység, nem feladata ugyanakkor az ajánlószelvények összegyűjtése, vagy az anyagi háttérért biztosítása.

Az MDF - a sajtótájékoztatóhoz kapcsolódó, az MTI-hez eljuttatott háttéranyag szerint - "a leghatározottabban elítéli a szélsőségek minden formáját, de minden politikai erővel kész nyílt vitát folytatni a választási kampányban. A Jobbikkal is, hiszen egy demokratikus párt nem teheti meg, hogy levegőnek néz több százezer választót".

Az MDF bízik a higgadt érvelés, a meggyőzés és a jobbító szándék erejében. Vitázni akar, ám partnerséget csak a demokratákkal tud elképzelni, és reméli, minden politikai erő megméretteti magát nyílt vita keretében is - tartalmazza a párt közleménye.

Somogyi Zoltán egy internetes közösségi oldalon a kampányfőnöki feladatok elvállalása kapcsán a sajtótájékoztató után percekkel többek között azt tudatta: 2009 nyarán döntött úgy, hogy távozik a  Political  Capital  éléről. Mint írja, a  politikai és az üzleti szféra titkos összefonódását mindig is károsnak tartotta és vallja, hogy a politikussá válás elengedhetetlen feltétele a már meglévő biztos egzisztencia. Rögzíti: minden nagyobb magyarországi  üzleti érdekeltségét eladja és politika szerepvállalása végéig nem kíván semmilyen olyan új üzletbe fogni, aminek bármilyen köze lenne állami megrendelésekhez.

A sajtótájékoztatón Makay Zsolt emlékeztetett az MDF és Somogyi Zoltán "régi, gyümölcsöző kapcsolatára", arra, hogy több választási kampányban is sikeresen tudtak együtt dolgozni.

Somogyi Zoltánt az MDF elnöksége egyhangú szavazással kérte fel. A döntéssel változtattak az eddigi gyakorlaton, amely a kampányfőnöki feladatok ellátását párttagsághoz kötötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!