Hírek

2013.05.21. 15:00

Startolt az esküvői szezon

Megkezdődött az esküvői főszezon, amely nyáron, s immár évek óta szeptemberben is tart.

Kovács Eszter

Görög Emese esküvőszervező elmondta, hogy manapság a lakodalmakon a keringők mellett megjelentek a vicces koreográfiájú táncok, s közkedveltek a projektoros film- és képvetítések. Érdeklődésünkre elárulta: a párok évekkel ezelőtt azon takarékoskodtak, hogy kevesebb meghívót küldtek ki, míg mostanság jobban meggondolják, milyen szolgáltatásra tartanak igényt.  




A rumi Czinder Anikó és a zalaegerszegi Gazdag András szombaton kelt egybe a vasszécsenyi Új-Ebergényi Kastélyszálló parkjában (Fotó: Kiss Teodóra)

Az esküvő megszervezése igénytől és anyagi lehetőségektől egyaránt függ. A trendek színekben és szolgáltatásokban évről évre változnak.  

- Tapasztalatunk szerint több jegyespár tartja külső helyszínen polgári szertartását - mondta Görög Emese esküvőszervező. - Az elmúlt években  látványossága miatt népszerű volt a galamb, a pillangó, valamint a kívánságokat, ígéreteket tartalmazó lufik röptetése. Ezeket jelenleg is igénylik.  

Általános az esküvőn elhelyezett  vendégkönyv, s a    vendégajándék. Ez utóbbi lehet fénykép, vagy idézet, de a leggyakoribb a cukrozott mandula, amelyet egy, a meghívó színével harmonizáló dobozban helyeznek el. A projektoros vetítésnél a párok szívesen választják azt a lehetőséget, hogy újraforgattatják életük filmjét a lánykérés helyszínén. Emellett nagy sikert arat, amikor a barátok, a rokonok, vagy az anyós szólal meg a vetített  filmen a "kezdetben mit gondolt a pár kapcsolatáról?" kérdésre válaszolva.

Czinder Anikó, Gazdag András és Wisinszky Richárd (a vőlegény tanúja)  a vasszécsenyi kastély parkjában megtartott nagyszabású esküvőn (Fotó: Kiss Teodóra)

Az esküvőkön dominánsan a rózsaszín, a fehér, vagy a pink színű gyöngyös, szalagos dekoráció jelenik meg.  Jelenleg a kétszemélyes, sokféle stílust játszó zenekarok a népszerűek, de a DJ-k is gyakoriak, főleg éjfél után.  Hangulatfokozóként a párok manapság meglepetés fellépésekkel is kedveskednek egymásnak. 

Sárosi Imelda, a Szombathelyi Polgármesteri Hivatal    anyakönyvvezetője  elmondta: - A 2000-es évekhez képest az utóbbi esztendőkben érezhetően kevesebben kötik össze életüket. A polgári esküvő megtartására négy külső helyszínt ajánlunk a jegyespárok figyelmébe: az Iseumot, a Ferences-kertet, a Zarkaházy-kastélyt és a falumúzeumot. A házasulandók jelentős többsége azonban még mindig a hivatal falai között mondja ki a boldogító igent - jegyezte meg.



- A főszezon májustól szeptemberig  tart, de egész évben vannak esküvők. Előfordul olyan nyári, szombati nap, amikor 8-10-12 pár is összeköti az életét - ismertette, majd hozzáfűzte: - Régen is volt, és most is van olyan polgári szertartás, amelyen négyen: a pár és a két tanú vesz részt, de előfordul olyan esküvő is, amelyen 150-en jelennek meg. Tény, hogy az utóbbi időkben a párok nagyon ritkán kérnek műsoros esketést, azaz a versmondások nem gyakoriak a szertartásokon. Nem biztos, hogy ennek a hátterében spórolási szempontok állnak, ugyanis nem kerül sokkal többe a szertartás ezzel a pluszszolgáltatással - hívta fel a figyelmet. 






A lényeg a stílus és az elegancia

- Olyan, stílusban megfelelő ruhát kell találnunk a menyasszonynak, amelyben nemcsak önmaga, hanem mindenki gyönyörűnek látja  őt - mondta a munkája iránt elkötelezett Hérincs Edit, az egyik  esküvői szalon tulajdonosa. - Kedveltek a  csipke anyagú, letisztult vonalvezetésű fehér, ekrü színű  ruhák, amelyeket gyöngyökkel, Swarovszki kristállyal, stólával, rafinált vállmegoldásokkal  lehet feldobni.   A kiegészítők, így a virágok, szalagok lila, rózsaszín, mályva, ezüst színűek. Keresik a gyűrűpárnákat, s míg a kesztyűk háttérbe szorultak, addig a kis fejdíszek  népszerűek lettek. Az ékszereknél a gyöngyök szerepe felerősödött, amikre a mai divatnak megfelelően medálokat helyeznek el.  A lényeg: a stílus, az elegancia.

Címkék#esküvő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!