Hírek

2011.01.18. 07:50

Such György 175 millió forintot követel a Magyar Rádiótól

Such György 175 millió forintot követel a Magyar Rádió Zrt.-től, a közmédium volt elnöke fizetési meghagyást nyújtott be a kamatokra, eljárási költségekre és ügyvédi munkadíjra is - írta a Magyar Nemzet kedden, a birtokába került dokumentumra hivatkozva.

MTI

A lap megjegyzi, hogy Such György nem a Magyar Rádióval, hanem az azóta az új médiaszabályozás nyomán megszűnt Magyar Rádió Közalapítvánnyal állt megbízásos viszonyban. A közalapítvány kuratóriuma egyébként pert is indított korábban annak a szerződéses pontnak a megszüntetéséért, amely alapján a volt elnök követeléseit megfogalmazta. A bíróság a közalapítvány jogutódának perbe lépéséig a tárgyalást megszakította.
   
Balogh László, a Magyar Rádió Közalapítvány jogutóda, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumi elnöke a Magyar Nemzetnek megerősítette: perben akarják kikényszeríteni, hogy ne kelljen fizetni a volt elnöknek. Megjegyezte, hogy mivel az eljárás tart, érthetetlennek tartja Such György "minden jogalapot nélkülöző akcióját".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!